Український фестиваль ГОГОЛЬFEST – у топ-5 фестивалів Європи

Мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST, який у жовтні вже вдруге відбудеться у Вінниці, отримав престижну європейську премію EFFEAwards 2019-2020. Про це сьогодні повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук. Він разом з засновником та президентом фестивалю Владиславом Троїцьким та командою ГОГОЛЬFEST брав участь у церемонії нагородження, яка відбулась 26 вересня у Брюсселі.

Міжнародне журі обрало 5 найбільш впливових у своїй сфері європейських фестивалів з-поміж 705 учасників. «Мистецтво відкриває нам шлях у майбутнє, яке, сподіваюсь, буде прекрасним», - сказав під час отримання цієї престижної нагороди засновник ГОГОЛЬFEST Влад Троїцький.

«ГОГОЛЬFEST у цифрах – це 13 локацій у 3 містах, 4 тисячі подій, 20,5 тисяч українських та 1200 закордонних митців з понад 40 країн світу, - йдеться на сторінці Сергія Моргунова у фейсбук. –  Під час церемонії нагородження фестивалів-лауреатів, яка відбулась учора в Брюсселі, мене не полишало відчуття гордості за наше українське сучасне мистецтво. Пишаюся тим, що Вінниця – серед українських міст, де проходить ГОГОЛЬFEST!»

Також Вінницький міський голова привітав з визнанням на європейському рівні президента фестивалю Владислава Троїцького, всю його команду та колег з Маріуполя, де проходить StartUPGogolFest. І нагадав, що за декілька тижнів Вінниця знову прийматиме AIR ГОГОЛЬFEST. 

«AIR ГОГОЛЬFEST уже вдруге розгорнеться на території колишніх приміщень заводу «Кристал» 18-20 жовтня. Традиційно це буде театральна, музична, візуальна, освітня та дитяча програми. А спецподією стане опера-реквієм «IYOV» від засновника ГОГОЛЬFEST і  режисера Влада Троїцького, яка минулого року увійшла до ТОП-10 опер світу. Про цей фестиваль варто дізнатися не з новин, а вживу», - каже Сергій Моргунов.

За результатами конкурсу кращими фестивалями Європи стали Conrad Festival (Польща), Festival Deltebre Dansa (Іспанія), Førde Traditional and World Music Festival (Норвегія), GogolFEST (Україна), Welcome to The Village (Нідерланди).

Коментуючи фестиваль ГОГОЛЬFEST представники міжнародного журі премії  EFFE зазначили: «ГОГОЛЬFEST – це дивовижна платформа для мистецького розвитку: не просто якийсь фестиваль у одному місті, але повноцінний мистецький рух, який формують різні фестивальні платформи та напрямки у всій країні – Україні. Стратегічний та мистецький вибір надзвичайно сильний: сучасний, інноваційний, енергійний, успішно прийнятий в умовах обмежених фінансових засобів та політичних потрясінь».

Про Асоціацію фестивалів Європи (EFA)

Європа для фестивалів, фестивалі для Європи - EFFE - це підготовча акція, ініційована Європейською асоціацією фестивалів за підтримки Європейської комісії та Європейського парламенту. EFFE привертає увагу глядачів до мистецтва на інтерактивному веб-сайті www.FestivalFinder.eu та нагороджує роботу різноманітних європейських фестивалів мистецтв.

Місією Асоціації європейських фестивалів є об'єднання та представлення фестивалів-членів по всій Європі та світі, сприяння розвитку мистецьких проектів у Європі. Він виступає як найважливіша платформа для мистецьких фестивалів. Підтримуючи та надаючи змогу художньому творенню, виробництву та участі, EFA та її члени забезпечують, щоб право людини на доступ до культури стало реальністю для всіх громадян. Взаємодія між фестивалями, з державними органами влади та іншими зацікавленими сторонами у галузі мистецтва є центральним у роботі EFA. 




Переглядів: 2228
Поширень: 0

Останні новини