У Вінниці на вулиці Максимовича біля озера завершується капітальний ремонт зони відпочинку

На перехресті вулиці Максимовича та Хмельницького шосе з весни триває капітальний ремонт зеленої зони поблизу храму релігійної громади. Після завершення робіт ця оновлена територія стане частиною міського зеленого каркасу, який включає Лісопарк - реконструйований  проспект Космонавтів - парк Дружби народів.

Наразі оновлення цієї зони відпочинку – на завершальному етапі. Проектом проведення робіт було передбачено розчистку озера, укріплення берегів, облаштування сучасного освітлення, встановлення вуличних меблів, додаткове озеленення території тощо. Сьогодні, 4 жовтня, на місці, де тривають роботи, відбулась виїзна нарада міського голови Сергія Моргунова.

За його словами, після проведення капремонту ця територія розвиватиметься як міський публічний простір, адже він досить популярний серед вінничан. Раніше озеро довгий час було в занедбаному стані, а територія навколо нього – захаращена. Упродовж останніх кількох років до міської ради неодноразово надходили звернення щодо необхідності проведення ремонту цієї території. Незабаром тут уже буде порядок, щоб вінничани могли комфортно і приємно проводити час.  

«Якщо говорити про збалансований просторовий розвиток, то ми в плануванні робіт повинні звертати увагу на всі об’єкти, які є у місті. Це стосується і житлового фонду, інфраструктури, зеленого каркасу міста, зон благоустрою. Ця територія свого часу користувався достатньо високою популярністю серед вінничан. Сюди любили приїздити молодята в день весілля. Але з часом вона прийшла у занедбаний стан, і ми не могли залишити її у такому стані. Це було б не по-господарськи. Тому, виходячи з можливостей міського бюджету в рамках децентралізації, ми прийняли рішення, що необхідно навести тут порядок. На сьогоднішній день кошти на цей проект є, була і відповідна підтримка Уряду. Маємо надію, що в наступному році при формуванні державного бюджету, в тому числі і місцевих бюджетів – питання фінансової децентралізації не будуть згорнуті, і місцеві громади будуть мати можливість направляти відповідний ресурс на проекти, які стосуються соціально-економічного розвитку своїх територіальних громад», - сказав Сергій Моргунов.

Проектом капітального ремонту передбачено також вимощення плиткою площі навколо озера та пішохідних алей, одна з яких виходить на хмельницьке шосе – її мають поєднати з доріжкою, яка веде до лісопарку. Крім того, Сергій Моргунов доручив департаменту комунального господарства та благоустрою опрацювати питання влаштування велодоріжки та встановлення зовнішнього освітлення до відпочинкової зони в самому лісопарку, де декілька років тому встановили спортивний та дитячий мультикомплекси.  



Вулиці: МАКСИМОВИЧА


Переглядів: 6618
Поширень: 4

Останні новини