Вінницький національний аграрний університет заключив меморандум про співпрацю з Латвійським університетом

Наприкінці вересня 2019 р. делегація Вінницького національного аграрного університету у складі проректора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Інни Гончарук та доцента кафедри економіки Антоніни Брояки взяли участь в урочистостях із нагоди святкування 100-річчя Латвійського університету.

Латвійський університет був заснований 28 вересня 1919 р. на базі колишньої Ризької політехніки (1862 р.), є першим класичним університетом в історії Латвії. Це важливий академічний та науковий центр, який ретельно виконує свою місію: «Латвійський університет - це запорука розвитку Латвії. Він об'єднує різноманітні сфери досліджень, щоб забезпечити вищу освіту європейського стандарту, розвивати латвійську мову, історію та традиції культурного співробітництва, отримуючи при цьому міжнародне визнання".

Сьогодні університет налічує 13 факультетів та 16 інститутів. Кількість студентів в університеті становить 15 тисяч, що робить його одним із найбільших університетів Прибалтики.

Відкриваючи урочисте засідання Сенату, голова Сенату Маркіс Оузінс розповів про історію створення вузу та привітав почесних докторів наук та професорів, які щорічно поповнюють когорту науковців університету із закордонних вузів та наукових установ.

В урочистому засіданні Сенату також взяли участь Президент Латвії Егілс Левіц, Міністр освіти і науки Латвії Ільга Шуплінська, яка вітала свою Alma Mater, закордонні делегації науковців, парламентарі ЄС та інші.

Після урочистих засідань Сенату у Великій залі гості іноземних університетів зібралися на симпозіум під назвою "Університет та суспільство; новий погляд на ріст та цінності національної держави". Мета симпозіуму - показати істотну роль створення першого національного інституту у розвитку латвійської державності. Симпозіум дав можливість окреслити разом із партнерами роль університетів у формуванні національних та суспільних систем цінностей, обговорити розвиток науково-дослідних, інноваційних та освітніх можливостей та посилити роль університетських мереж у Європі.

На завершення офіційних виступів сенату, виконуючий обов'язки ректора Латвійського університету Гвідо Штраубе, підписав договір про співпрацю із Вінницьким національним аграрним університетом та Всеукраїнським навчально-науковим консорціумом щодо подальшого розвитку спільних міжнародних проектів; академічного обміну студентів; стажування викладачів тощо.

Від імені колективу ВНАУ та Консорціуму залишили вітання колективу Латвійського університету у вітальній книзі, присвяченій 100-річчю університету та подарували Гвідо Штраубе книгу розвитку і становлення ВНАУ, клембівську вишиванку та сувенірну продукцію.



Переглядів: 4091
Поширень: 1

Останні новини