Найбільша за територією Мурованокуриловецька ОТГ створюється на Вінниччині

Євген Шаповалов - радник з децентралізації Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми « U-LEAD з Європою» повідомив про активізацію процесів об’єднання та приєднання населених пунктів з метою створення ОТГ  в  районах Вінниччини, де  поки що немає ОТГ, або вони невеликі за площею.  Один з таких районів – Мурованокуриловецький,  де   ініціатива  громади добровільного об’єднання та створення селищної ОТГ завершилася позитивом.

Про це повідомив Євген Шаповалов за результатами засідання робочої групи із підготовки проектів рішень про добровільне об’єднання, що  відбулося в Мурованих Курилівцях.

За словами експерта, під час дискусії було обговорено пріоритетні напрями роботи перспективної ОТГ та надано відповіді на всі питання, що цікавили сільських голів. На черзі схвалення напрацьованих проектів рішень всіма сільськими радами та подання їх для отримання висновку до ОДА.

«Згоду на добровільне об’єднання в Мурованокуриловецьку селищну ОТГ було надано двадцятьма територіальними громадами. Площа новоствореної ОТГ складатиме близько 680 кв. км. Таким чином,  громада стане найбільшою за територією у Вінницькій області», - зазначив  Євген Шаповалов.

Днями, відбулись також зустрічі із головами Копайгородської, Лісівської та Каришківської громад  в Копайгороді Барського району, де було обговорено подальші кроки щодо завершення процедури об’єднання. Досягнуто домовленості щодо схвалення проектів рішень та подання їх до Вінницької ОДА задля отримання  висновку про відповідність Конституції та законам України.

«Мурованокуриловецька селищна ОТГ та Копайгородська селищна ОТГ можуть стати п’ятою та шостою громадами в області, що завершать процес об’єднання в 2019 році. Водночас необхідно дочекатися формування нового складу ЦВК та призначення нею перших виборів голови та депутатів до новостворених ОТГ для того, щоб об’єднані громади могли перейти на прямі міжбюджетні відносини. Територія Мурованокуриловецького та Барського районів й досі поза затвердженим Кабміном перспективним планам, хоча кінцевий формат адмінтерустрою територій погоджено обласною робочою групою»,-  пояснив Євген Шаповалов, радник з децентралізації Вінницького ЦРМС.



Переглядів: 3236
Поширень: 0

Останні новини