У Вінниці відбудеться фестиваль CONTEMRORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA

З 17 по 20 жовтня 18-й фестиваль CONTEMRORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019 подарує глядачам чотири концерти, кожен із яких вразить сміливими музичними експериментами, сучасними інноваційними підходами, поєднанням глибокого змісту та вражаючої візуалізації. Вперше в Україні відбудеться показ моноопери «Леді Лазарус» на тексти культової американської поетеси Сильвії Плат, Джеймса Джойса і Річарда Баха.

Поєднанням справжньої «краси і жаху», пластики та співу вразить приголомшливий музично-театральний перформенс за мотивами твору Девіда Ленга «The little match girl passion», що був удостоєний «Греммі» та Пулітцерівської премії.

Проект «Венера у хутрі» презентує найкращу музику сучасних українських композиторів. І саме у Вінниці відбудеться допрем’єрний показ опери «Ярослав Мудрий».

Концерти фестивалю проходитимуть на двох концертних майданчиках – у концерт-холі «Моnt Blanc» та на малій сцені Вінницького академічного театру імені Садовського.

А завдяки підтримці Вінницької міської ради та Українського культурного фонду - державної інституції, яка у 2017 році була створена для сприяння розвитку культури і мистецтва України, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір, вхід для глядачів буде безкоштовним. 

«Оскільки кількість місць у залах все-таки обмежена, усім бажаючим потрібно буде зареєструватися у Інтернеті та отримати запрошення на концерт по електронній пошті. Кому буде важко це зробити самостійно, допоможуть у інформаційному центрі фестивалю, (перший поверх будівлі «ВІНТЕРА» на вулиці Театральна, 15. Програма CONTEMRORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019 надзвичайно потужна, цікава та багатогранна, тож ми очікуємо глядачів абсолютно різного віку. Щодня на фестивалі проекти вражатимуть яскравим синтезом мистецьких стилів, блискучим виконанням найкращих артистів та грою світла, кольору й тіні», -  звертає увагу куратор проекту Володимир Черевик.

«Будемо ламати стереотипи, дивувати незвичними поєднаннями й торкатися найпотаємніших струн душі, насолоджуючись «Музикою, яку можна бачити»!.   18 років тому ми започаткували Форум сучасної музики у Вінниці з метою розгерметизації пострадянського культурного простору, формування академічного музичного ринку України та створення конкурентоспроможного концептуального музичного продукту, який гідний позиціонуватись на світовому мистецькому ринку і презентувати Україну у контексті європейської культури. Познайомити глядачів із надбанням сучасного українського мистецтва та спровокувати музикантів на створення музичних проектів поза межами жанрів із використанням сучасних відео, світлових та IT-технологій – головне завдання CONTEMRORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA», - зазначає засновниця фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель

На відкритті Днів сучасної музики у Вінниці 17 жовтня о 19:00 у концерт-холі «Моnt Blanc» глядачі побачать  музично-театральний перформенс за мотивами твору Девіда Ленга «Страсті за дівчинкою із сірниками», який спільно з вокальним ансамблем Alter Ratio створив знаменитий український режисер, один із творців «Гогольфесту» і першого в Україні підземного театру TEO Дмитро Костюмінський. 

18 жовтня о 19:00 у «Моnt Blanc» відбудеться  концерт «Венера у хутрі» проекту Ukrainian Live. 

19 жовтня о 19:00 у «Моnt Blanc» відбудеться прем’єра в Україні моноопери «Леді Лазарус». Це творчий експеримент та Co-Production OPERAFEST TULCHYN. В основі постановки лежить поезія культової американської поетеси Сильвії Плат. 

20 жовтня о 19.00 на малій сцені Вінницького театру ім. Садовського відбудеться допрем’єрний показ однієї з найбільш складних і масштабних опер в українському репертуарі – «Ярослав Мудрий» Георгія Майбороди.

Інформаційний центр фестивалю, де можна отримати запрошення та максимально вичерпну інформацію про всі концерти, працює за адресою: вул. Театральна, 15 (перший поверх). Телефон фестивалю: (0432) 690 – 025.

За новинами фестивалю слідкуйте у соцмережах та на офіційному сайті https://contemporary-vinnytsia.blogspot.com/ . Офіційна сторінка у Facebook – https://www.facebook.com/contempmusicvn . 



Переглядів: 3144
Поширень: 0

Останні новини