Вінницька молодь на власні очі побачила «Майбутнє Європи»

«Живу» виставу про жахіття війни на Сході очима дітей, показали у Вінниці.

За сценарієм — головні герої зіграли на сцені самих себе. Це підлітки, дитинство яких пройшло на Донеччині та Луганщині. Усе, що лягло в основу документальної постановки — життєві історії самих акторів.

«The Future Of Europe» – це міжнародний освітній соціально-культурний проєкт. Тож, народилась театральна постановка «Майбутнє Європи» за кордоном, у німецькому містечку Кельн. Там, п’ятнадцятеро українців, шукали відповідь на питання: яке воно, майбутнє їхньої батьківщини? Долучали до обговорення й своїх закордонних ровесників. Усе, що обговорювали – записували у нотатники.

Репетиції ж вистави почали, коли повернулись додому.

Працювали впродовж 10 днів під пильним оком режисерів-професіоналів. Потім, вирушили у тур Україною. Вінниця - 6 місто, де відбулась прем’єра.

«Після кожного показу в нас відбуваються обговорення з глядачами, адже більшість залишається, щоб дізнатись більше. Ми розуміємо, що наша вистава працює, вона провокує подумати: а яке моє майбутнє? Де я його бачу? В якій країні хочу жити? І це дуже надихає нас», - каже Євгенія Ведіщєва, директорка проєкту «The Future of Europe».

Вінницька молодь не залишилась байдужою. Глядачі зізнаються: креативна вистава «зачепила» відвертістю та примусила переосмислити життя на мирній території.



Переглядів: 2390
Поширень: 0

Останні новини