Внесок до місцевого бюджету платників-спрощенців Вінниччини наблизився до 908 млн грн

За даними управління моніторингу ризикових операцій та доходів ГУ ДПС у Вінницькій області впродовж січня-вересня 2019 року платники регіону, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевого бюджету 907 млн 739,7 тис грн єдиного податку.

При цьому індикативні показники перевиконано на 7,5% або на 64,2 млн грн. Поряд із цим, проти минулорічного загальна сума єдиного податку зросла майже на 29,4%. Таким чином, за рахунок приросту лише цього податку місцеві громади Вінниччини зможуть використати на свої потреби на 129,4 млн грн більше ніж за дев’ять місяців 2018 року.

Зауважимо, що близько 68 відсотків із загальної суми, перерахованого впродовж січня-вересня єдиного податку, або понад 614,3 млн грн сплатили фізичні особи-спрощенці. На долю юридичних осіб – платників єдиного податку припадає майже 293,4 млн грн.

Додамо, серед бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів Вінниччини, єдиний податок є другим за розміром, поступаючись тільки податку на доходи фізичних осіб.



Переглядів: 1530
Поширень: 0

Останні новини