У Бабчинецькій ОТГ відкрився оновлений дитячий садочок «Світанок»

Напередодні професійного свята працівників освітньої сфери у Бабчинецькій сільській ОТГ  відбулось урочисте відкриття  оновленого дошкільного закладу. На запрошення громади подію відвідали представники Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою». Як зазначив Віталій Швець – радник з мінципальних послуг Центру, організація роботи закладів освіти, якість послуг та модернізація інфраструктури  навчальних установ є дзеркалом спроможності ОТГ та майбутнього розвитку території, адже мова йде про молоде покоління громад.

Оновлений ДНЗ Бабчинецької ОТГ – це сучасний дитячий виховний комплекс, обладнаний енергоощадними технологіями. Фасад та внутрішні приміщення оздоблені яскравим живописом, обладнані ошатні кімнати для відпочинку та навчання дітей,  подвір’я садочку має ландшафтний дизайн та зони для розваг, доріжки до закладу викладені тротуарною плиткою високої якості.

Як повідомила Ніна Зварич, голова Бабчинецької ОТГ, дитячий заклад «Світанок» громада  ремонтувала протягом року і виділила на це 1,5 млн грн  коштів з власного бюджету.

«ДНЗ с.Бабчинці потребував  серйозного ремонту, потрібно було знайти підрядників, що взялися б за таке завдання. Фахівці ТОВ «Академія будівельних технологій» здійснили велику та складну роботу, укріпили та модернізували будівлю по всьому периметру, вікна, двері, утеплення, електропроводка – виконали повністю капітальний ремонт закладу. Ми залучили власні кошти, фінасування за рахунок участі у XVI  обласному конкурсі проектів соціально-економічного розвитку на суму 165 тис грн, а також отримали фінансову підтримку від спонсорів та благодійників – підприємців, що працюють на території нашої ОТГ. Це ТОВ «СКХ Вінницька промислова група», ГО «Життя та розвиток громад», СТОВ «Агрокряж»,  місцеві фермерські господарства. У ДНЗ «Світанок»  працює 19 осіб педагогічного та технічного персоналу, функціонує 3 групи на 50 дітей. Варто сказати, що колектив «Світанку» теж долучився до ремонту садочка, ряд відновлювальних робіт всередині та зовні приміщення виконані силами працівників закладу», - повідомила Ніна Зварич.

На урочисте відкриття ДНЗ завітали почесні гості – представники  влади Чернівецького району області, де розташована Бабчинецька ОТГ, спонсори  від бізнесу, працівники структурних підрозділів сільської ради, освітніх закладів та старостинських округів громади. Привітати колектив з відкриттям омріяного мешканцями с. Бабчинці дитячого садочка прийшли колеги – завідувачки ДНЗ сс. Моївка та Букатинка, що входять до складу Бабчинецької ОТГ, а також головні гості – діти разом з батьками, жителі громади.

Заклад отримав подарунки на честь відкриття оновленого приміщення садочка - мультимедійну техніку, приладдя для творчості, іграшки, кульки, меблі та ноутбук від спонсорів, а малеча влаштувала цілий концерт для гостей.

 «Ми чекали закінчення ремонту і будемо обов’язково ходити до нового садочка, все дуже гарно оздоблено, тут хороші вихователі. І взагалі, заклад після ремонту не впізнати», - зауважила Світлана, мешканка Бабчинців, мама трирічної Ангелінки, що відвідала відкриття ДНЗ.

Як зазначила під час вітального слова голова  громади -  Ніна Зварич, кожен з батьків мріє про достойне майбутнє своїх дітей, і від підготовки, яку дошкільнята отримають зараз, у значній мірі залежатиме їх майбутнє навчання у школі. Керівниця ОТГ побажала щасливого дитинства маленьким жителям громади в оновленому домі.

Ніна Зварич – прихильниця децентралізаці, адже на її думку,  реформа дала неабиякі можливості громадам для розвитку.

«Перші кроки нам допомогли зробити фахівці Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», консультували, радили з багатьох напрямків: Інна Святна – фахівець з місцевих фінансів, Віталій Швець – освіта, охорона здоров’я. Центр підтримував, якби не допомога - важко було б сказати про успіх. Раніше, до об’єднання, на мій погляд, робота була неефективною, одну дорогу в рік чи ще щось робили і все, невідомо за що зарплату отримували.., це не наш підхід,  сьогодні ми  багато працюємо і є результат. Незабаром готуємось до відкриття ще трьох об’єктів,  що дуже важливі для громади – амбулаторія, Центр безпеки і ЦНАП, з яким допомагають і фахівці Програми U-LEAD», - зазначила Ніна Зварич.  Голова Бабчинецької ОТГ  доводить, що немає нічого неможливого і  впевнена – майбутнє тільки за об’єднаними громадами.



Переглядів: 3392
Поширень: 0

Останні новини