Майже тисячу порушень зафіксували вінницькі митники за три звітних квартали

Загалом із січня по вересень 2019 року Вінницькою митницею ДФС складено 953 протоколи про порушення митних правил.

Дві третини з усіх складених протоколів або 626 – це протоколи за ст. 481 Митного кодексу України «Перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів». Ще 126 протоколів складено за ст. 470 Митного кодексу України «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата» та 21 справа за ст. 485 Митного кодексу України «Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів» - загальна сума недоборів становить 252 тис. грн.

Окрім того, за ст. 471 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю» заведено 37 адміністративних справ, за ст. 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення» - 74 справи про порушення митних правил, за ст. 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямованні на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю» - 58 справ. Загальна вартість предметів порушення митних правил за цими 169 справами склала – 6,7 млн грн.

Із загальної кількості у звітному періоді Вінницькою митницею ДФС розглянуто 924 справи, за що накладено штрафів на суму 12 млн грн. Натомість судом розглянуто 156 справ. За його рішеннями застосовано конфіскацію товарів на суму 1,8 млн грн та накладено штрафів на суму 2 млн грн.



Переглядів: 3702
Поширень: 0

Останні новини