Художники намалюють у Вінниці ще чотири мурал-арти. На стінах яких будівель з'являться нові малюнки?

Цього року на чотирьох будівлях міста в рамках щорічного проекту мурал-арту (стінопису) «VIN ART CITY» художники нанесуть нові малюнки на вінницькі будівлі. Мурали з’являться на будівлях по вул. Соборна, 53, вул. Верещагіна, 6, вул. Замостянська, 59  та вул. Стельмаха, 35.  Роботу над реалізацією проектів митці розпочнуть 9 серпня.

Мурали на стінах вінницьких будівель почали з’являтися з 2015 року з метою формування креативного міського середовища, туристично привабливого іміджа міста, активізації безпосередньої участі вінничан у трансформації творчого простору Вінниці.

«Учасниками цьогорічної резиденції відібрано художників та їх роботи, що найбільше відповідають критеріям проекту: креативність, художня доцільність та цікава для міста тематична складова», – розповів керівник ГО "Лабораторія актуальної творчості" Олександр Нікітюк.

Учасниками резиденції стінопису «VIN ART CITY» у Вінниці цього року стали Марина Карпенко та Ірина Прокопчук  з проектом «Вінницький модерн» (вул. Соборна, 53), Олександр Федоришен, Євген Совінський, Олександр Фертюк, Володимир Ходак з роботою «Садиба Стаховського», (вул. Верещагіна, 6), а також Олександр Марченко з муралом «Фантастичний гербарій» (вул. Замостянська, 59) та Ольга Гаєвик з малюнком «Маленький принц» (вул. Стельмаха, 35).

Першою локацією проекту стане стіна на будівлі по вул.Соборна, 53, де Марина Карпенко та Ірина Прокопчук  разом з групою художників-виконавців роботи розпочнуть втілювати в життя творчий задум «Вінницький модерн». Проект буде тривати до 5 вересня. 

Довідка:

Стіно́пис або му́рал (англ. mural  — «фреска»; ісп. muro  — «стіна», «мур»)  — різновид монументального і декоративного малярства, що виконувалося безпосередньо на стіні або на штукатурці, закріпленій на стіні, в якому фігуративні образи й декоративні орнаменти підпорядковуються архітектурним формам. У стінописі користуються різною малярською технікою.


Переглядів: 7985
Поширень: 0

Останні новини