23 жовтня місто може знову залишитися без води?

23 жовтня «Вінницяобленерго» планує розпочали відключення об’єктів «Вінницяоблводоканалу» від енергопостачання. Причина – борги, які має комунальне підприємство. «Вінницяобленерго» водоканал боргує понад 57 мільйонів гривень, ТОВ «Енера Вінниця» - ще 6,5 мільйонів гривень. Про це 22 жовтня під час прес-конференції заявив директор «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук, повідомляє Вінниця.info.

«З водоканалом завжди були проблеми. З 2004 року його періодично вимикали за борги, але тоді ситуація вирівнювалася за рахунок державних дотацій, тепер все по-іншому. З 1-го липня ми працюємо в нових умовах енергоринку. Згідно із законом, ми зобов’язані припиняти подачу електроенергії тим споживачам, які не виконують своїх договірних умов за використання електроенергії. 

Нагадаємо, що 9 жовтня енергетики вже залишили водоканал без струму. Тоді, щоб врегулювати ситуацію, з бюджету Вінниці виділили 5 мільйонів гривень, ще 2 мільйони перерахувало, безпосередньо, комунальне підприємство. Також відомо, що під час сесії обласної ради депутати також проголосували за виділення 5 мільйонів гривень, але, за словами «Вінницяобленерго», на їх рахунки з обласного бюджету надійшло тільки 3 мільйони.

ТОВ «Енера Вінниця» вимагає, щоб до 24 жовтня водоканал погасив 6,5 мільйонів гривень. Компанія «Вінницяобленерго» просить, щоб міська, обласна влада і водоканал погодили графік погашення боргів і дійсно виконували його. Енергетики заявили, що готові чекати до ранку 23 жовтня, інакше – завтра о 9 годині ранку об’єкти водоканалу знову почнуть відключати від струму.

Фото  - Вінниця.info



Переглядів: 3036
Поширень: 0

Останні новини