«Вінницькі Вовки» запрошують на акцію здачі крові

31 жовтня (четвер) з 8:00 до 14:30 у Вінницькій обласній станції переливання крові (вул. Пирогова, 48) пройде акція «Подаруй шанс на життя»!

Чи знаєте ви, що:

щоденна потреба донорів – 60 чоловік (реально їх удвічі менше) одна доза крові може принести користь декільком пацієнтам загальний обсяг крові в організмі людини це 5-6 літрів, близько 10% від загальної маси тіла людини. За один раз у донора забирають 350-450 мл активні донори рідше страждають серцево-судинними захворюваннями люди, які постійно здають кров, живуть в середньому на 5 років довше якщо процедуру здачі крові ви повторите 100 разів, то отримаєте звання Почесного або Заслуженого донора України звання «Почесний донор України» удостоєні наразі понад 100 тисяч осіб. А одному з донорів, який здав кров 700 разів, присвоєно звання «Герой України».

Донор – це не посада і не професія. Це той, хто по добрій волі і чуйності дає свою кров людям, які потребують медичної допомоги. У вас є можливість подарувати шанс на життя тим, для кого донорська кров – єдина надія на одужання!

Якщо ви здорові, але ще не є донорами, не зволікайте, долучайтесь до акції! Хай донорство дає вам відчуття радості та щастя за врятовані життя!

Щоб здати кров, потрібно:

Бути старшим за 18 років та важити понад 50 кілограмів. Не вживати алкоголь за 48 годин до здачі крові. Не вживати лікарські засоби – за 72 години (3 доби). Не палити протягом 2 години до процедури та 2-3 години після. Не вживати жирну їжу, молочні продукти за добу до здачі. Мати при собі документ, що посвідчує особу. Легко поснідати та випити до півлітра води або чаю.

Детальна інформація про акцію на офіційній сторінці заходу у фейсбуці



Переглядів: 3155
Поширень: 0

Останні новини