25 вінницьких учасників АТО та ООС навчатимуться підприємницької діяльності

Сьогодні, четвертого листопада, у Вінниці стартувало навчання з підприємництва для ветеранів АТО та ООС від Київської школи економіки.  Двадцять п'ять учасників навчального курсу працюватимуть над стратегією, маркетингом, продажами, командоутворенням та фінансами. І наприкінці навчання кожен учасник презентує свій бізнес-план.   Програма реалізовується за підтримки Zagoriy Foundation спільно з Вінницькою міською радою.

«Це знакова подія для нашого міста, бо та програма якою займається Київська школа економіки, досить важлива для нашого регіону. Ми всі розуміємо, що не кожен може адаптуватися після війни. Моєму племіннику потрібно було пів року, щоб адаптуватися. Я думаю, що впровадження цієї програми важливе для вас, наше завдання – допомогти вам краще спровадити свої ідеї в правильне русло.  Я завжди наголошую, що успіх міста залежить від того, наскільки вінничани є патріотичними. Я хочу подякувати Київській школі економіки за їхню ініціативу. Маю надію, що нам все вдасться і ви зможете започаткувати гарний бізнес, яким ви будете гордитися», - зазначив міський голова Сергій Моргунов

2,5 місяці двадцять п’ять студентів проходитимуть навчання у форматі оффлайн та онлайн. Вони опанують ази бізнесу. Навчатимуть ветеранів викладачі Київської школи економіки, серед них подружжя Сергій Гвоздьов та Тетяна Ізмайлова. 

«Ми вважаємо, що суспільство не готове зустрічати вас після війни. Мені здається, що в перші місяці після повернення з війни виникає почуття розгубленості: як дальше жити і чим займатися. Це уже шоста програма, яку ми відкриваємо, і ми бачили, як відрізняється поведінка тих людей, які повернулися з війни, і тих, хто займається бізнесом. Школа зараз почала залучати нових викладачів і охоплювати більшу кількість охочих навчатися», - каже Сергій Гвоздьов

Тетяна була бізнесменом, мала фірму по виготовленню меблів. Тепер навчає ветеранів АТО та ООС. Закликає своїх студентів не боятися змінювати ідеї, якщо вони відчувають, що ця ідея не до душі.  Також пропонує розвивати сімейний бізнес, якщо друга половинка допомагала розробляти проект. Пара має разом проходити навчання у такому випадку, переконана Тетяна, курси безкоштовні. 

«Я хочу поділитися з вами своїм досвідом, інструментами, щоб ви не наступали на ті ж граблі, що наступають усі підприємці.  Ветерани – це дуже приємна аудиторія в роботі, ви дуже цінуєте час та те, що вам дають. Мені дуже подобається, що зараз формується успішний образ ветеранів АТО.  Не бійтеся навчатися і ставити нам питання, ми тут для того, щоб втілити ваші проекти», - додала Тетяна Ізмайлова.  




Переглядів: 3252
Поширень: 0

Останні новини