lifecell та Vodafone запустили сервіс SMS-оплати у транспорті Вінниці

6 листопада два  телеком-оператори України – Vodafone та lifecell – спільно з Вінницькою міською радою та комунальним підприємством «Вінницька транспортна компанія» запустили послугу оплати проїзду в громадському транспорті за допомогою SMS. Відтепер у Вінниці сплачувати поїздки в такий спосіб зможуть абоненти всіх трьох мобільних операторів, відправивши повідомлення з відповідним кодом на короткий номер 877.

Відсьогодні абоненти передплаченого зв’язку Vodafone та lifecell  матимуть змогу  швидко та зручно здійснити оплату проїзду у міському транспорті Вінниці, просто надсилаючи SMS. Для оплати можна використовувати будь-яку модель телефону – як смартфони, так і кнопкові телефони.

Такий квиток – це швидкий, зручний та екологічний спосіб оплати за проїзд, адже паперові квитки у разі сплати за допомогою SMS не потрібні. Пасажир просто обирає потрібний код, відправляє його в SMS-повідомленні на номер 877 та отримує SMS-підтвердження оплати з унікальним кодом та терміном дії квитка.

Для того, щоб здійснити SMS-оплату в міському транспорті, на балансі абонента має бути достатня сума коштів. Скористатись послугою можуть лише абоненти передплаченого зв'язку. Додаткові кошти за відправку SMS не стягуються, з мобільного рахунку списується лише сума вартості квитка.

Можливість сплатити за проїзд у міському транспорті за допомогою SMS вже отримали абоненти трьох найбільших операторів у Львові, Івано-Франківську та Житомирі. Динаміка використання сервісу в цих містах свідчить про те, що популярність послуги SMS-оплати серед мешканців невпинно зростає.

«Тішимось, що послуга SMS-оплати у транспорті Вінниці відтепер доступна  абонентам  усіх трьох операторів, адже йдеться не про конкуренцію, а про зручність і розширення можливостей оплати для усіх мешканців  та туристів міста. Досвід Vodafone показує, що кількість SMS-оплат  від наших абонентів у Львові, Івано-Франківську та Житомирі зросла більше ніж удвічі з моменту запуску послуги.  Розраховуємо, що ця тенденція зберігатиметься і у Вінниці. Vodafone  активно розвиває та впроваджує  інноваційні послуги для своїх абонентів. В даному випадку  ми пропонуємо  ще один  спосіб оплати –  екологічний, зручний та сучасний», - коментує Олена Котельнікова,  заступниця Генерального директора Vodafone Україна, регіон Захід.

«lifecell прагне розширювати перелік цифрових можливостей для своїх абонентів, тому ми раді, що сьогодні SMS-оплата проїзду у міському транспорті стала доступна для всіх мешканців та гостей Вінниці. Наша статистика свідчить про те, що кількість користувачів цієї зручної послуги у Львові, Івано-Франківську та Житомирі щомісяця збільшується в середньому на 24%. Ми впевнені, що можливість оплати проїзду за допомогою SMS стане ще одним кроком до розвитку Вінниці як сучасного технологічного міста», -  зазначив  Андрій Софіюк, керівник напрямку рішень для великого бізнесу lifecell.


Переглядів: 4126
Поширень: 0

Останні новини