Дитяча команда здобула бронзу дорослого Кубку Вінниччини

На Немирівщині фінішував традиційний дорослий Кубок області зі швидких шахів «Кудлаївська зима». Місцевий організатор Віталій Довгань провів його за підтримки голови обласної шахової федерації Віталія Кармазіна і меценатів.

На старт вийшли дев’ять збірних, переважно міст і районів. Але дві представляли вінницький дитячий шаховий клуб «Романтик», який є філією МДЮСШ №6. В командах допускалася участь легіонерів. Приміром, відомий міжнародний майстер із Вінниці Микола Боднар виступав за Кудлаї (Немирівський район), а його земляк Анатолій Спірін – за Калинівку.

На диво для багатьох вболівальників, юні гравці не стали «хлопчиками для биття». Вже в стартовому турі перша «романтична» збірна розгромила одного із головних фаворитів – Жмеринку на чолі із призером багатьох дорослих обласних змагань Владиславом Полігасом. Також «Романтик» спромігся із мінімальними рахунками (2,5 на 1.5 очки) подужати інших фаворитів – Вінницю на чолі із кандидатом у майстри спорту Георгієм Галичем та Калинівку, в складі якої виступав учасник АТО на Донбасі, кандидат у майстри Олександр Штельмах.

Втім, юні гравці розгубили бали в поєдинках з командами, які виявилися нижчими за них в турнірній таблиці. Тому в активі «Романтика» – лише бронза із 21,5 набраними очками. Серед шахових «романтиків» чудово себе показали Владислав Пюро – 6,5 балів із 8 можливих і Богдан Станіславський – 6 із 8.

Переможцями цього разу стали гравці із Вінниці (23,5 очки), срібними призерами – калинівчани (23 очки). Перша трійка команд отримала грошові премії, медалі і грамоти від організаторів.



Переглядів: 2137
Поширень: 0

Останні новини