Які речі українці купують в інтернеті найчастіше?

Те, що здійснювати покупки в інтернеті дуже зручно і вигідно, вже ні для кого не секрет. Згідно зі статистичними даними, близько 70% українців за останні 2 роки купували що-небудь в інтернеті. Чому інтернет-продажі користуються такою популярністю? Чи справді це вигідно? Що саме, як і де купують люди на просторах українського (і не тільки) інтернету? Розбираємося докладніше.

Чому це вигідно?

Для багатьох справа не тільки в очевидній зручності: можна навіть не виходити з дому і не залишати робочого місця, щоб буквально за годину (а то і швидше) знайти те, що цікавить. Більшість прагне максимально заощадити на придбанні товарів, особливо таких як побутова техніка та електроніка, брендовий одяг або оригінальна косметика. І виявляється, в інтернеті ціни на все це дійсно на порядок дешевше. Чому так?

по-перше, інтернет-портали не мають потреби в оренді магазину: вітриною служить сам сайт з каталогом і фотографіями - багато покупців відзначають, що це зручніше, ніж бродити по торговим центрам і шукати те, що тобі потрібно; часто інтернет-магазинам навіть не потрібно орендувати склад, адже багато хто працює безпосередньо з постачальниками товарів, а тим більше якщо виробників багато, завжди можна запропонувати продавцю щось замість відсутнього товару; не потрібен також великий штат продавців та касирів, навіть якщо каталог товарів досить великий: часто замовлення обробляються спеціальними програмами в автоматичному режимі, коли покупець сам заповнює форму замовлення; а ті майданчики, на яких розміщуються оголошення, і зовсім співпрацюють з приватними продавцями, як, наприклад, на Шафі (інтернет майданчик покупки та продажу речей) - і тут можна придбати як нові, так і б/у речі з максимальною вигодою, для деяких продаж речей є постійним джерелом додаткового або основного доходу; до того ж, в інтернет-магазинах постійно діють знижки та розпродажі, і дізнатися про це ви можете першими, підписавшись на новини або завантаживши додаток для смартфона, а якщо додати товар, який сподобався в обране, можна дізнаватися про зміну ціни на нього.

Що найчастіше купують українці в інтернеті?

У чому вигода покупок в інтернеті, ми розібралися, ну, а тепер повернемося до статистики. В інтернеті можна купити практично все, але все ж є такі категорії товарів, які користуються найбільшою популярністю.

    На першому місці знаходиться побутова (велика і дрібна) і цифрова техніка, електроніка, гаджети і девайси, а також різноманітні комплектуючі до них. На цю категорію товарів припадає понад 50% покупок в інтернеті в Україні, і ця цифра зростає на кілька відсотків щороку. Дійсно, в інтернет-магазинах техніка коштує на порядок дорожче, ніж у великому маркеті електроніки і техніки. Це часто пояснюється саме тим, що у звичайного магазину є необхідність орендувати великі площі для складу і торгових залів і, відповідно, наймати багато працівників. А ось на другому місці розташувався одяг - близько 45% всіх покупок, які здійснюються українцями. При цьому купують речі не тільки у вітчизняних інтернет-магазинах, на маркетплейсах або інтернет-дошках оголошень, а й в зарубіжних мультибрендових і монобрендових магазинах. Багатьох приваблюють регулярні серйозні знижки до 70%, а то і 90%, а також можливість отримати додаткове зменшення ціни товару завдяки tax free - повернення суми податку при перетині кордону, якщо ви вивозите товар з країни. Парфуми та косметика складають близько 35% від усіх покупок. Брендові оригінальні духи або декоративну косметику в інтернеті дійсно можна придбати дешевше. Це можна зробити не тільки на сайтах, що пропонують різні бренди, але і на порталах, які співпрацюють з приватними продавцями. Є такі товари, які з якихось причин не підійшли власнику, а косметику повернути в магазин не можна. Після одягу і аксесуарів, а також косметики на четвертому місці розташувалося взуття - близько 30% покупок. Ця категорія товарів не настільки популярна, адже багато хто все ж вважають за краще приміряти пару взуття і переконатися в тому, що вона підходить по довжині стопи, висоті підйому та й комфорту в цілому. Купуючи взуття в інтернеті, добре виміряти довжину ступні і порівнювати її з реальною довжиною внутрішньої устілки взуття, адже у багатьох виробників різні розмірні ряди. Нарешті, близько 25% відводиться різним подарункам, аксесуарам і різним дрібницям, які купуються в подарунок. Ці покупки відбуваються не настільки регулярно, але як завжди, «зашкалюють» перед новорічними святами, Днем Святого Валентина, а також перед 1 Вересня.


Переглядів: 10541
Поширень: 2

Останні новини