Валерій Коровій: Маємо подбати про підвищення рівня підготовки студентів технічних спеціальностей

Проблему навчання та виховання  фахівців для високотехнологічних підприємств області обговорювали сьогодні в обласній державній адміністрації під час засідання Громадської організації «Вінницький Бізнес Клуб», яке відбулось за ініціативи та під головуванням голови ОДА Валерія Коровія.

Окрім членів «Вінницького Бізнес Клубу», в  засіданні також взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк, представники ЗМІ.

Відкриваючи засідання, очільник регіону охарактеризував бізнес-клімат Вінницької області, окреслив основні завдання та успіхи  в реформуванні медичної та освітянської галузі та оприлюднив відповідну статистику.

Щодо теми засідання, Валерій Коровій  підкреслив:«Ми сьогодні ведемо розмову про довгострокову перспективу якісно нової підготовки фахівців технічних спеціальностей із глибокими  знаннями математики, фізики, технічних дисциплін. Ця проблема існує вже давно і не вирішується за один рік. Тож маємо починати з малого: створення на базі Вінницького  національного  технічного університету Подільського науково-технічного ліцею є дуже вдалим починанням. Основна ідея його створення полягала в тому,щоб підтягнути контингент обдарованих дітей із сільської місцевості, істотно підвищити рівень підготовки дітей до навчання у вищих навчальних закладах Вінницької області. Працюючи в цьому напрямку ми в поточному році створимо більше 30 опорних шкіл, які , власне, і покликані вирішувати це завдання».

Більш детально про створення та етапи реалізації проекту Комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» доповів на засіданні  директор новоствореного ліцею Віталій Козаченко. Меморандум про створення  ліцею 26 січня підписали ректор Вінницького національного технічного університету, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій та голова Вінницького Бізнес Клубу В’ячеслав Калініченко. Метою проекту є взаємовигідне партнерство, котре сприятиме підготовці фахівців для підприємств регіону, розвитку співробітництва в галузі освіти і науки, реалізації спільних інвестиційних та інноваційних проектів.

Директор комунального закладу Віталій Козаченко у формі презентації розповів учасникам засідання про те, що вдалось зробити в питаннях облаштування проживання та побуту ліцеїстів, оснащення наукових кабінетів тощо. Адже  ліцей починає роботу 1 вересня 2018 року.  Він, зокрема, підкреслив, що навчання, харчування і проживання для учнів Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді є безкоштовним, а також окреслив проблеми, які виникають у ході тестування під час вступу обдарованих дітей до ліцею.

Ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко присвятив свій виступ проблемам підготовки інженерних фахівців для потреб підприємців Вінниччини. Тема викликала жваве обговорення учасників засідання та дискусію із приводу залучення студентів технічних спеціальностей вже з перших курсів навчання до виробничої практики на підприємствах задля пізнання технологічного процесу виробництва та кращої мотивації на майбутнє працевлаштування.

На завершення зустрічі Володимир Мережко запросив усіх учасників «Вінницького Бізнес Клубу», 7 вересня 2018 року  долучитись до участі в VI Міжнародному інвестиційному форумі «Вінниччина – бізнес в центрі України».




Переглядів: 2101
Поширень: 0

Останні новини