У Брацлаві відбувся ІІ-й фестиваль національних спільнот «Ми одна родина, наша рідна Брацлавщино!»

Днями, 11 серпня, у Брацлаві вдруге відбувся Міжнаціональний фестиваль під назвою «Ми одна родина, наша рідна Брацлавщино!». Проведення такого фестивалю саме у с.Брацлаві є невипадковим, адже колись маленьке містечко відігравало значну роль  не лише в історії Поділля, а й в історії багатьох народів, які здавна проживали на цій території. Брацлав увійшов в історичну спадщину подільських хасидів, був столицею великого воєводства за доби Речі Посполитої. Тут і досі   проживають представники багатьох національностей.

Ініціатором та головним організатором Фестивалю, як і минулого року, виступила польська громадська організація «Відродження», яку очолює Лідія Яковенко – талановита та активна мешканка брацлавської громади.

Проведення фестивалю відбулось у місцевому парку, де було представлено тематичну виставку «З бабусиної скрині», що продемонструвала побутово-ужиткові експонати національних спільнот Брацлавщини. Крім цього, у виконанні місцевих солістів та аматорських колективів лунали пісні українською, польською, єврейською, ромською мовами. У фестивалі також взяли участь виконавці з м. Вінниці, у тому числі відомий в області циганський шоу-театр «Адро Шатро» (керівник –  Адрій Сенченко), соліст і керівник циганського шоу-ансамблю «Барон» Петро Огли.

Привітали  учасників фестивалю Консул Генерального Консульства РП у Вінниці Уршуля Філіпковська, Голова Брацлавської ОТГ – Віталій Мазур, голова Немирівської районної ради – Сергій Укринський.

Заступник начальника управління у справах національностей  та релігій облдержадміністрації  Алла Ратинська подякувала організаторам за проведення міжкультурного заходу, який сприяє зміцненню міжнаціональної дружби та злагоди в регіоні.



Переглядів: 2849
Поширень: 0

Останні новини