Вінничан запрошують на «Stud-Art-Двіж: три в одному»

Це буде абсолютно молодіжне свято, яке дозволить поринути у мистецтво і водночас поспілкуватися у неформальній атмосфері на високі теми. Розпочнеться подія з відкриття персональної експозиції живопису молодої одеської художниці Злати Шишман, яка вже два роки поспіль бере участь у Міжнародному мистецькому пленері «Кращий художник/The best artist». На виставці буде представлено більше двох десятків робіт, які були написанні у Вінниці та інших міста за останні два роки. На полотнах Злати «оживають» затишні вулички нашого міста, сонячний і тихий Південь та величні Карпати – така собі живописна мапа України.

Злата Шишман завершила Одеську державну академію будівництва на архітектури за напрямом «Образотворче мистецтво». Художниця працює у техніці олійного живопису в жанрах пленерного пейзажу, портрету, натюрморту, жанрової композиції. Паралельно з творчістю, викладає живопис, малюнок і композицію в художній школі ім. Костанді. Член НСХУ з 2018 року. Її твори знаходяться в приватних колекціях в Україні, США, Великобританії, Болгарії, Литві.

Художниця працює у стилях реалізму та імпресіонізму. Вона передає навколишнє оточення у незвичному світлому ракурсі, що неабияк передає її настрій та характер. За словами Злати, на таку особливість вплинуло оточення і місце, в якому вона народилася і виросла – місто Ізмаїл. Роботи, які Злата привезла до Вінниці, написанні від великого захоплення. Дівчина презентує те, що її вразило і зачепило найбільше.

Побачити роботи молодої одеської художниці зберуться конкурсанти проєкту «Обличчя Вінниччини». Це буде перше їхнє знайомство між собою та з організаторами проєкту – громадською організацією «Кращий художник/The best artist» і Студентською радою Вінниччини. Очевидно, що боротьба за перемогу у фіналі буде запеклою, адже вже зараз участь у голосуванні за конкурсантів взяли більше 30 000 людей.

Приходь в Арт-шик  23 січня на 17.00 і ти дізнаєшся про умови конкурсу, лідерів гонки і навіть темних «конячок».



Переглядів: 2572
Поширень: 1

Останні новини