Банк відмовив у кредиті - як виправити ситуацію

Основні причини відмови банків у видачі кредитів. Можливі шляхи вирішення і альтернативні методи позик.

Сьогодні кредити стали нормою для всіх соціальних верств населення. При цьому банки часто відмовляють в отриманні позики, не пояснюючи причин. Зрозуміти причини можна, самостійно вивчивши основні вимоги кредитних організацій.

Відсутність постійної прописки

Слід зазначити, що поняття «прописка» в Україні вже не існує з 2001 року, можлива лише «реєстрація за місцем проживання». Без такої відмітки в паспорті банки не видають кредити. Будь-яка фінансова організація перед видачею позики намагається мінімізувати ризики: у потенційного клієнта запитують документи, що підтверджують його благонадійність.

В даному випадку виходом може стати отримання мікропозики, умови для її отримання менш жорсткі.

Вік

Згідно з чинним законодавством будь-який громадянин України стає дієздатним з 18 років. До настання цього віку на кредит розраховувати безглуздо.

Однак на практиці вибір програм кредитування для вісімнадцятирічних громадян дуже обмежений. Будь-яка фінансова організація може встановлювати свої правила, в яких обумовлюється мінімальний вік для отримання позики. В Україні нижня планка зазвичай становить 21-23 роки.

Важливо! Молодим позичальникам необхідно попередньо поцікавитися внутрішнім регламентом, ознайомитися з вимогами і правилами банківської організації.

Для осіб до 18 років єдина можливість отримати кредит в Україні - звернутися в ПриватБанк. У перелік послуг даної організації входить оформлення картки «Юніор», ліміт якої обмежений 300 грн. Однак узаконити таку угоду можливо тільки при наявності поручителів, тобто батьків або опікунів.

Максимальний вік отримання позики обмежується 75 роками. Однак на практиці банки зазвичай встановлюють обмеження за віком на момент погашення кредиту. Наприклад, для чоловіків - це 60 років, а для жінок - 55 років.

Робота

Будь-яка кредитна організація планує повернути свої гроші з прибутком. Тому перед видачею позики банку важливо переконатися в благонадійності свого клієнта. Як правило, для цього потрібна довідка про зарплату з місця роботи. Вона підтвердить платоспроможність потенційного позичальника. Низький рівень доходів може стати причиною відмови.

Важливо! Часто людям з великою зарплатою банки пропонують більш вигідні умови по кредиту.

Для фахівців, що вивчають позичальника, важливий і трудовий стаж клієнта. У сукупності він повинен становити не менше 1 року, причому на останньому місці роботи - 3-6 місяців. Якщо людина часто змінює місця роботи з великими перервами між працевлаштування, банк може порахувати його потенційно небезпечним і відмовити в кредиті.

Помилки при заповненні заявки на кредит

Зазвичай це пов'язано з неправильним написанням імені або прізвища позичальника. Навіть одна помилка загрожує відмовою з боку банку. Ще гірше, якщо, перевіряючи інформацію, банківські працівники виявлять збіг з даними іншого позичальника, який має проблеми з виплатами по кредиту.

Банк також може вирішити, що клієнт неправильними даними намагається приховати про себе інформацію. Тим, хто в дійсності не планує обдурити кредитора, слід ретельно перевіряти всі дані в заявці.

Погана кредитна історія

Це поняття відображає всю історію здобувача щодо позик та інших фінансових зобов'язань. На рішення можуть вплинути прострочення платежів по минулим кредитами або ж заборгованості, стягнені в судовому порядку. Відмова гарантований при поточному непогашений прострочений позику. Неплатникам аліментів також буде відмовлено в кредиті.

Ще однією причиною відмови може стати повна відсутність кредитної історії. Кредитні організації відносяться з побоюванням до неперевірених клієнтів.

Основні причини відмови в отриманні кредиту вказані вище. Для виправлення становища необхідно їх усунути і повторно звернутися із заявкою в банк. Якщо це неможливо зробити, можна розраховувати на мікропозики. Добірку кращих пропозицій можна знайти на okacredit.ua.


Переглядів: 3475
Поширень: 0

Останні новини