В усіх школах Вінницької області до 14 лютого призупиняють навчання

В усіх загальноосвітніх закладах Вінницької області від сьогодні, 4 лютого, запроваджено карантин на 10 днів – до 14 лютого.

Таке рішення прийняли 4 лютого на комісії з надзвичайних ситуацій. Про це розповів в.о. директора департаменту освіти й науки Вінницької ОДА Володимир Буняк. Епідпоріг із захворюваності на грип та ГРВІ в області перевищив 23%.

«Ми перевищили епідпоріг на 23 відсотки. Щоб зменшити захворювання дітей і населення було прийнято таке рішення. Департамент охорони здоров’я буде спостерігати епідпоріг. Надалі буде прийнято рішення продовжити чи припинити карантин в загальноосвітніх навчальних закладах», - розповів Володимир Буняк.

Щодо дитсадків, рішення про відвідування їх дітлахами прийматимуть на місцях. Але поки що закривати не будуть.

«Це пов'язано з тим, що в дошкільні навчальні заклади побудовані таким чином, що кожна група не зв'язана одна з одною і це унеможливлює масове перебування дітей», - зазначив в.о. директора департаменту освіти й науки Вінницької ОДА.

Вищі навчальні заклади ж Вінниччини працюють у штатному режимі. Щоправда, там також контролюють ситуацію, щодо захворюваності.

Після 14 лютого ситуацію із захворюваності проаналізують і вирішать – розпочинати навчання чи продовжувати карантин.

За словами Володимира Буняка, учні відпрацьовуватимуть пропущені уроки шляхом ущільнення програми. А щоб не пропускати навчання, школярі можуть скористатись онлайн-уроками.

«На сайті лабораторії Вінницької ФМГ №17 є абсолютно всі уроки для загальноосвітніх навчальних закладів. Якщо в дитини є Інтернет, можна написати ФМГ №17, наприклад урок фізика 8 клас, електрика, дитина повністю заходить на цей сайт і вона вивчає урок», - пояснює Володимир Буняк.

Якщо система пропустила учня на наступний рівень – це означає, що рішення вірне.

Зареєструватись на сайті гімназії можна за посиланням

Нагадаємо, у школах Вінниці запровадили карантин з 30 січня по 7 лютого 




Переглядів: 24818
Поширень: 55

Останні новини