Володимир Гройсман закликав Уряд Гончарука докласти максимальних зусиль заради порятунку онкохворих українців

Сьогодні, 4 січня, коли весь світ відзначає Всесвітній день боротьби проти раку, Володимир Гройсман звернув увагу Уряду до проблем та потреб онкохворих в Україні.

На своїй офіційний сторінці в мережі Фейсбук, віцепрем'єр-міністр написав, що в сучасному світі, коли новітні технології вивели на новий рівень лікування раку, онкологія перестала бути вироком, проте, для українців вироком стає вартість лікування.

Володимир Гройсман закцентував на тому, що в нашій країні більше мільйона людей хворіють на різні онкологічні захворювання. Для нього особисто ці цифри є не просто статистикою, це — мільйони реальних життів.

"У світі сучасних технологій рак – це не вирок. Для багатьох українців вироком стає вартість лікування", – йдеться у дописі на офіційній сторінці Володимира Гройсмана у Фейсбук. - Зробити це реально. І я пропоную чинному уряду максимально активно взятися за реалізацію цієї ідеї, яка допоможе врятувати тисячі, сотні тисяч людей!

Сьогодні в Україні рівень поширення онкологічних захворювань в населення є дуже великим. Уряд Гройсмана планував у 2020 році ввести спеціальну програму страхування від онкологічних хвороб. Ця програма може надати шанс онкохворим українцям сплатити за своє лікування, відтак саме вона може врятувати тисячі життів.

Володимир Гройсман звернув увагу Гончарука на актуальність реалізації цієї ідеї.

Минулого року у своїй промові в Кабінеті Міністрів, 3 квітня, Володимир Гройсман вже говорив про це журналістам. Тоді політик підкреслив, що планує запустити механізм гарантування людині, в разі захворювання, отримання повного грошового покриття вартості лікування. Тоді Володимир Гройсман мав на увазі саме державне страхування.


Теги: онкологія


Переглядів: 4903
Поширень: 0

Останні новини