Змінена форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 №177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859» введено в дію нову форму податкової декларація про майновий стан і доходи (далі - Декларація).

Відтак, починаючи з 1 січня 2020 року, Декларація подається за новою формою, з урахуванням змін, внесених наказом № 177.

Що ж змінилось? У новій формі Декларації:

доповнено рядок 8 декларації «Категорія платника» новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку», який застосовується громадянами, що декларують право на податкову знижку; для розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, на яку зменшуються податкові зобов’язання при використанні права на податкову знижку, передбачено новий додаток Ф3; розділі ІІ «Доходи, які включаються до загального оподатковуваного доходу» додатково виокремлено такі доходи: рядок 10.2 – «дохід, нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно-правового характеру»; рядок 10.4.1 – «дохід, отриманий від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси (орендодавця)».

Додамо, що кампанія декларування – 2020 триватиме до 01 травня 2020 року. А отримати консультацію щодо заповнення Декларації можна у податковому органі за місцем реєстрації (прописки) декларанта. 



Переглядів: 2395
Поширень: 0

Останні новини