Вінницька паралімпійска Ірина Буй виборола дві медалі на етапі Кубку світу

Паралімпійка з Вінниччини Ірина Буй виборола дві медалі на етапі Кубку світу з лижних перегонів, що проходив у німецькому місті Фінстерау. Біатлоністка  з міста Бар отримала «золото» в індивідуальному заліку та «срібло» в спринтерських гонках.

Підсумки виступів українців

Загалом українські спортсмени отримали на етапі Кубку світу з лижних перегонів 22 медалі. Безсумнівним лідером української паралімпійської збірної стала Олександра Кононова, у доробку котрої 2 золоті, 2 срібні нагороди та бронза, у Ірини Буй – золота (індивідуальна гонка, біатлон) та срібна медалі (спринт, біатлон). Ще 6 спортсменів збірної України – мультимедалісти змагань у Фінстерау.

Почала займатися у 15 років

Ірина Буй народилася 29 квітня 1995 року у м. Деражня Хмельницької область . Згодом перебралася до Бару. Має уроджену ваду розвитку лівої кінцівки. З 15 років Ірина Буй почала займатися спортом. Дебютувала на міжнародній арені у грудні 2011 року, взявши участь у міжнародних змаганнях з лижних гонок і біатлону. У 2012 році Ірина була зарахована до складу паралімпійської збірної України.

«Молода людина року»

На етапі Кубку світу 2012 року у м. Вуокатті ( Фінляндія ) у біатлоні 12,5 км спортсменка отримала «бронзу». А уже на чемпіонаті світу 2013 року у м. Солефті (Швеція) здобула «золото» у біатлоні 10 км і «срібло» у біатлоні 12,5 км. Ірина стала переможцем фіналу Кубку світу 2013 року. У липні 2013 року її було нагороджено обласною премією «Молода людина року» (номінація «Відкриття року в області спорту»). Ірина Буй – майстер спорту міжнародного класу. Спортсменка вже брала участь в Паралімпійських іграх.



Переглядів: 4501
Поширень: 0

Останні новини