Фіскальна служба Вінниччини запрошує громадян-підприємців на звірку платежів

На Вінниччині склалась ситуація, коли мотивуючи відсутністю ведення підприємницької діяльності, платники відмовляються сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Наразі борг із ЄСВ, що обліковується за фізичними особами-підприємцями перевищує 41 мільйон гривень. А боржниками рахуються майже 10,5 тисяч фізичних осіб-підприємців.

Зважаючи на це, ГУ ДФС у Вінницькій області в черговий раз звертає увагу платників на законодавчі норми щодо адміністрування ЄСВ, які діють з січня 2017 року. Відповідно до них усі фізичні особи – платники податків, незалежно від фінансового результату своєї підприємницької діяльності, зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок у сумі, що має бути не меншою від мінімального розміру збору, який дорівнює 22% мінімальної заробітної плати.

І такий обов’язок зі сплати ЄСВ зберігається за платником податків до його зняття з державної реєстрації у ЄДРПО, яку здійснює державний реєстратор. Разом з тим існуюча заборгованість з ЄСВ не підлягає списанню навіть після зняття з обліку у державного реєстратора.

Відтак, щоб уникнути непорозумінь і неприємних ситуацій з примусового стягнення такого боргу, що можуть виникнути у платників через 3, 5 або навіть через 20 років, ГУ ДФС у Вінницькій області наполегливо радить всім фізичним особам, які до сьогоднішнього дня перебувають в статусі платника податків, звернутися до органів фіскальної служби за місцем реєстрації для звірки належних до сплати сум податків, зборів та інших обов’язкових платежів.


Переглядів: 1640
Поширень: 0

Останні новини