Вінницький академічний обласний театр ляльок розпочав благодійні гастролі у прифронтовій зоні

Напередодні відкриття 81-го театрального  сезону, що відбудеться  24 серпня 2018 року, а також у рамках відзначення Дня незалежності України, актори Вінницького  академічного обласного театру ляльок беруть участь у благодійній акції – гастролях в Донецькій та Луганській областях.

Упродовж 13 – 24 серпня поточного року вінницькі лялькарі відвідають села та селища прифронтової зони у напрямку з півночі на південь – від станиці Луганської до м. Маріуполя. Так, юні глядачі матимуть можливість переглянути такі вистави таких казок як: «Півтори жмені» Н. Осипової, «Веселе мишеня» Ю. Чеповецького. Гастролі, що мають на меті зміцнення культур різних регіонів України, організовано у співпраці з Вінницькою філією ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій», члени якої супроводжуватимуть акторів під час гастрольних заходів.

До складу делегації, що входить до творчого волонтерського об’єднання «АРТ-ДЕСАНТ», увійшли головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн, звукорежисер Сергій Крамарев, а також актори: заслужена артистка України Олена Андрушко, Тетяна Свіньїна, Ірина Огородник, Юрій Марцінов.

Варто підкреслити, що такі гастрольні заходи відбуваються вперше. Крім цього, за сприяння організаторів та учасників благодійних гастролей, мешканцями Вінниччини було зібрано подарунки (іграшки, пізнавальні ігри тощо) для юнаків та дівчат з Донеччини та Луганщини.

Зранку 13 серпня учасники «АРТ-ДЕСАНТу» вирушили до прифронтової зони. Волонтери забезпечили акторів транспортними засобами, а також організували харчування та потурбувалися про ночівлю, узгодили дозволи щодо переміщення творчого об’єднання у прифронтовій зоні, відповідно до маршруту гастролей. Наступного дня, 14 серпня, актори прибули до станиці Луганської, де о 9:00 показали першу виставу юним глядачам.

Адміністрація Вінницького академічного обласного театру ляльок та працівники театру щодня  спілкуються  з учасниками  благодійної акції,  які щоразу повідомляють  про стан здоров’я акторів і волонтерів, звітують про хід  гастролей.

Щоденно вінницькі лялькарі показують  по 3 вистави. Виступи відбуваються у навчальних закладах, будинках культури. Наразі, станом на першу половину дня 16 серпня, у прифронтовій зоні продемонстровано 8 вистав, які переглянули понад 1200 глядачів. Сьогодні, 16 серпня, заплановано показ вечірньої вистави у         НовоайдарськомуРБК

На думку організаторів, благодійна акція є вкрай необхідною для наших співвітчизників, адже мистецтво лялькового театру ґрунтується на принципах загальнолюдських духовних цінностей, сприятиме миру і злагоді в Україні.  



Переглядів: 3936
Поширень: 1

Останні новини