На ХІІ МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль до Вінниці завітають Катерина Осадча та DZIDZIO!

16 серпня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція Вінницької міської молодіжної громадської організації «Ноктюрн» щодо реалізації проекту «ХІІ МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Фестиваль, який вже 12-й рік поспіль відбуватиметься у нашому місті став можливий завдяки підтримці міської влади та обласної державної адміністрації, а також регіональних спонсорів та партнерів.

Проведення МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного і пародійного кіно щороку відбувається у рамках святкування Дня міста Вінниці.

«Цьогорічний ВІННИЦіЯнський фестиваль незвичайний. Його особливість полягає у тому, що він буде проводитись не протягом одного, а двох днів – 6 та 7 вересня», – зазначив керівник проекту Євген Майданик.

Відкриття фестивалю та показ кіноробіт - учасниць відбудеться 22 серпня на площі біля Міського Палацу мистецтв. Надалі всіх глядачів чекає два фестивальних дні на Майдані незалежності, протягом яких і відбудуться ключові події: у четвер, 6 вересня, о 14:00 годині запланований показ анімаційного фільму «Микита Кожум’яка», який презентуватимуть українські актори Віктор Андрієнко та Валерій Чигляєв; о 18:30 – демонстрація кінофільму «DZIDZIO. Контрабас», який представлятиме виконавець головної ролі Михайло Хома, відомий під сценічним ім’ям «DZIDZIO».

У п’ятницю, 7 вересня, о 19:00 годині відбудеться традиційна Церемонія нагородження переможців «ХІІ МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного і пародійного кіно» - головна подія дійства, яка поєднує в собі і демонстрацію кіноробіт, і спілкування з популярними акторами, митцями, музикантами, співаками, і відповідно, виступи творчих колективів, гостей фестивалю, меценатів та героїв відомих кінокартин.

Переможці у відповідних номінаціях «Відеокліп», «Анімація», «Реклама», «Шортпобєрі» будуть нагородженні відзнакою фестивалю -  «Золотим летючим слоном» - її розробили і втілили у бронзі майстри однієї з відомих ювелірних компаній, яка є меценатом фестивалю.

Цього року гостями фестивалю стануть відомі зірки телебачення, зокрема Віктор Андрієнко, Ян Левінзон, Євген Чепурняк, Олег Філімонов, Анатолій Борсюк, Сергій Середа, а також вінницький музичний гурт «Пан Карпо». Ведучою фестивалю буде популярна українська телезірка Катерина Осадча.

Вже традиційно, церемонія нагородження транслюватиметься у прямому ефірі в мережі Інтернет на офіційному веб-сайті фестивалю www.vinnician.org, яку 2017 року переглянуло майже сім тисяч глядачів з одинадцяти країн світу, серед яких США, Великобританія, Німеччина, Ізраїль, Росія, Білорусь, Австралія тощо. 

Також слід відзначити, що ВІННИЦіЯнський фестиваль за свою багаторічну історію став значно різноманітнішим та популярнішим серед мешканців та гостей Вінниці, а рівень відеороликів, поданих на фестиваль – професійнішим.

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштами обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн.



Переглядів: 3796
Поширень: 1

Останні новини