Сергій Моргунов розповів про деталі будівництва нового кардіоцентру у Вінниці

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов розповів на своїй Facebook сторінці про деталі будівництва нового кардіоцентру по Хмельницькому шосе.

У червні розпочалось будівництво нового корпусу Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології по Хмельницькому шосе. Цей проект реалізуємо разом зі Світовим банком за підтримки держави та облдержадміністрації.

Добре розуміємо, наскільки потрібний такий центр, коли серцево-судинні хвороби - найпоширеніша патологія, яка найчастіше призводить до інвалідності та смертності. Тож маємо докласти максимум зусиль з медичною спільною, аби рятувати життя та надавати ефективну допомогу пацієнтам. На сьогодні в області можливості для проведення планових коронарографій та стентувань коронарних артерій в декілька разів нижчі реальної потреби.

Будівництво кардіоцентру є одним з найбільших за часи незалежності у місті. Територія ділянки становить 1,8 га, а площа приміщень майбутнього медичного закладу – понад 16 тис. кв м. Головне, що тут буде широкий спектр кардіологічних послуг. У центрі функціонуватимуть 138 стаціонарних цілодобових ліжок та 6 реанімаційних ліжок. Передбачені чотири операційні, консультативно-діагностичне відділення, лабораторія, приймальне відділення тощо.

На разі підрядник проводить підготовчі роботи, зокрема - з влаштування котловану під фундамент будівлі кардіоцентру та перенесення інженерних мереж.

А завершити будівництво нового кардіоцентру планується у серпні 2020 року.




Переглядів: 3859
Поширень: 3

Останні новини