«Жінка Вінниччини - 2020». Ювілейний благодійний захід пройде у венеціанському стилі

Соціально-благодійний проєкт “Жінка Вінниччини”, вже п’ятий рік об’єднує жінок за ради добра.

Щороку навесні проходить визначна для області благодійна подія “Жінки Вінниччини”. Ювілейний, п’ятий захід обіцяє бути масштабним! Організатори зізнаються, що наготували багато приємних сюрпризів. Всі “залаштункові” таємниці майбутньої події розповіла організатор конкурсу Людмила Станіславенко.

Ми цього разу не просто проводимо благодійний захід, ми, у свою чергу, підбиваємо підсумки виконаної роботи. — розповідає пані Людмила. — Кожен рік, ми влаштовували захід з метою змінити на краще життя хоча б однієї людини. цьогоріч, нам би дуже хотілося розповісти, як склалося життя людей після нашого заходу”.

Історія конкурсу

Засновницями конкурсу стали дві відомі вінничанки Ірина Борзова та Людмила Станіславенко. Зараз Ірина Борзова є Депутатом Верховної ради України, тому поки не відомо чи зможе вона цього року бути присутньою на заході. Організацію конкурсу цьогоріч взяла на себе команда Людмили Станіславенко. За умовами конкурсу, протягом лютого місяця громадські організації, державні та приватні установи подають номінанта на конкурс. Відбір триває до кінця лютого, в березні формуються списки та відкриваються лінії для голосування. Мешканці області протягом трьох тижнів голосують за номінанток. У свою чергу жінки, яких відібрали до участі в конкурсі, долучають громадськість до благодійності. Метою різноманітних благодійних заходів стають герої, яких обрано для благодійної допомоги організаторами проєкту Жінка Вінниччини.

Першою героїнею конкурсу “Жінка Вінниччини” стала Ірина Ящук. В це важко повірити, однак завдяки старанням учасниць першого конкурсу, життя Іринки змінилося на 180 градусів. За чотири роки після благодійного заходу Ірина вийшла заміж та народила доньку Єву:

Ми змогли реалізувати мрію вінничанки Іринки Ящук, — розповідає Людмила Станіславенко. — Вона з 8 років вона мала статус дитини-інваліда з діагнозом S-подібний грудо-поперечний лівобічний сколіоз 3 ступені зі значними порушеннями функції хребта. Було зібрано кошти для проведення успішної операції, що дала шанс Іринці на те майбутнє, про яке вона мріяла”.

У 2017 році гроші від продажу квитків та благодійна допомога була передана на лікування семирічної вінничанки Марини Мельник. Дівчинка хворіла на епілепсію і потребувала на коштовному лікуванні. Її життя також змінилося в позитивну сторону.

У 2018 році цілий світ дізнався про унікальну тендітну вінничанку Ірочку Хіміч. Її хвороба дуже рідкісне, генетичне захворювання – прогерія, тобто передчасне старіння. Тоді було зібрано майже 180 тисяч гривень. За ці кошти батьки поїхали з Іринкою у Бостонську клініку, де лікарі призначили їй якісне лікування. Нещодавно дівчинка навіть представила у Києві персональну виставку картин. Ірина дуже добра та свідома дівчинка, маючи таку хворобу вона не здається, а допомагає іншим дітям. Минулого літа, вона брала участь в виставці аукціоні картин маленьких художників.  Всі кошти направила на ліки для подруги в Казахстані. Тоді Іринка зізналася журналістам, що добро має передаватися від людини до людини.

У 2019 році збиралися кошти на лікування 16-річного вінничанина Артура Мельниченка, якому було встановлено діагноз ДЦП. У хлопця були жахливі проблеми з опорно-руховим апаратом. Єдиною його мрією було ходити: «Я не хочу айфона, не хочу машини, не хочу дорогого велосипеда.Просто хочу приносити користь людям, жити повноцінним життям!», - казав тоді хлопчик. 

Завдяки проєкту було зібрано 450 тис. грн та спрямовано їх на операцію деформованих стоп Артура, яку проводили в Ізраїльській клініці «Рембам».

На прес-конференції до заходу Жінка Вінниччини “2020”, Артур дав нам ексклюзивний коментар, в якому розповів, як змінилося його життя: “Я можу ходити, стояти, мама та бабуся постійно бояться за мене, щоб я не впав, але я ходжу. — говорить Артур. Тепер я ходжу у спортивну залу на тренування, відвідую “Промінь”, де в мене багато друзів, ми співаємо, вчимося, там навіть бувають свята”.

Мати хлопчика зізнається, що для їх родини це велике щастя, бачити, як Артур займається спортом, як він щасливо посміхається, знаходить друзів та навіть закохується. По секрету нам зізнались, що цьогоріч Артур опанує вальс. На фіналі конкурсу Жінка Вінниччини, він затанцює з Людмилою Станіславенко.

Наступна героїня, чиє життя має обов’язково змінитись – Вікторія Давискиба. Зовсім юна вінничанка, надзвичайно талановита, вона співає та майструє бісером. Її мрія стати на ноги та прогулятися з найкращою подругою. Вікторія з народження має захворювання, через яке не може самостійно рухатися – ДЦП спастична дисплазія ніг.

Дівчинці всього лише 15 років. — розповідає Людмила Станіславенко. На цей зовсім юний вік, вона вже перенесла дві складні операції та чисельну кількість болючих процедур. Зараз дівчинка пересувається лише з допомогою мами або з паличкою і найбільше мріє ходити самотужки та співати на сцені. Вікторії потрібна операція з встановлення імпланта та вирівнювання стопи”.

Конкурсантками стали, ті хто досягав свого успіху гарними справами.

Кожного року учасниць розподіляють за номінаціями, відповідно до їх виду діяльності. Проєкт «Жінка Вінниччини» має на меті відзначення успішних і кращих жінок, які досягли високих результатів у професійній чи соціальній діяльності та зробили вагомий внесок у розвиток міста й області. Всього у конкурсі тринадцять номінацій: проєкт Вінниччини, громадська діяльність та волонтерство, бізнес, культура, медіа, медицина, наука, освіта, ресторація, психологія, сфера краси, спорт, стиль та мода. В кожній номінації до п'яти конкурсанток.

Ми отримали дуже багато заявок, понад 480 учасниць. — зізнається Людмила Станіславенко. — Номінанток вже обрано. Лінії для голосування буде відкрито з 2 по 20 березня. Однак, є одна номінація, яку обирають організатори, це — Жінка Вінниччини 2020, що за останній рік досягла максимального успіху у своїй роботі. Цю жінку вже обрано, проте вона, навіть не здогадується про участь у конкурсі”.

Зараз команда організаторів плідно працює над проведенням конкурсу та голосуванням. Процес нелегкий та відповідальний.

Для Жінок Вінниччини влаштують справжній венеціанський бал.

Фінал заходу відбудеться 26 березня, він буде проходити в ресторані MontBlanc. Ведучим стане відомий вінницький шоу-мен Дмитро Балюк. Організатори докладають чималих зусиль, щоб ювілейний захід пройшов на високому рівні:

Ми хочемо зробити його вишуканим, дати змогу дівчатам одягати довгі сукні, зробити розкішні зачіски. - говорить Людмила Станіславенко.Шоу буде видовищним, членкиня нашої команди - Ольга Дернова готує багато цікавих елементів це буде і неповторна фотозона, анімація, що стане феноменальним відображенням венеціанської культури, кожен художній номер буде особливим. Все наповнення заходу буде тематичним”.

Вікторія Давискиба, якій, як ми писали буде проведено збір коштів цього року, обіцяє подарувати всім учасницями конкурсу пісню у власному виконанні. Сам захід буде нагадувати венеціанський бал, атмосфера буде невимушеною та чарівною.




Переглядів: 5314
Поширень: 2

Останні новини