Володимир Гройсман ініціює створення Спеціального фонду протидії COVID-19

Вінницький міський голова (2006-2014), Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман ініціює створення у Вінниці спеціального Фонду «Спецфонд СтопВірус» з метою підтримки та поширення медичних, профілактичних та інформаційних заходів протидії розповсюдженню небезпечного вірусу Covid-19. Спеціальний фонд діятиме за принципами і на базі фонду «Подільська громада», який працює з 2011 року і за підтримки місцевих організацій та бізнес-партнерів вже реалізував низку благодійних, в тому числі медичних, програм міського та обласного рівня. 

Зібрані кошти спрямують на додаткову закупівлю тестів, апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, масок тощо – для потреб міста та області. Всі витрати вестимуть прозоро.  

Коментуючи свою ініціативу Володимир Гройсман зазначив: «Маю відзначити ті зусилля, які вже робляться і керівництвом Вінниці, і керівництвом області - щоб уникнути поширення вірусу і убезпечити людей. Переконаний в тому, що в цій ситуації усім – від найвищого рівня до органів місцевого самоврядування -  треба діяти швидко, сміливо і рішуче. Тому підтримую ті обмежувальні заходи, які запроваджуються і в державі, і на Вінниччині», - зазначив Володимир Гройсман.

За його словами Вінниця не раз давала приклад іншим регіонам у своїй здатності об’єднуватись і протистояти викликам. 

«І зараз я ініціював збір додаткових коштів, щоб ми могли швидко і ефективно реагувати на ті загрози, які є і які виникають. Закликаю великі підприємства, бізнесменів, звичайних небайдужих громадян долучитись до цієї ініціативи», - додав Володимир Гройсман.




Переглядів: 7582
Поширень: 7

Останні новини