Карантин: що робити вдома? Підбірка перша-навчання

Поки людство завмирає від страху перед новою хворобою, більшість вінницьких батьків шаленіють від думки про карантин. Соціальними мережами ширяться меми про дітей та школу, а підлітки тим часом занурюються в інтернет. Як можна використати час з користю для себе та дітей? Можливо саме зараз можна не лише налагодити стосунки з власними дітьми, а й започаткувати нові родинні традиції.

Для того, щоб охопити велику кількість читачів, ми вирішили врахувати потреби різного вікового періоду. Ми розробили план А, план В, план С та звісно план D! В циклі наших статей ми пропонуємо перелік мультфільмів, фільмів, книжок і звісно цікавих ігор та дослідів, які зроблять власне дозвілля з дитиною чи підлітком цікавим та веселим. 

План А:  Як зробити навчання цікавим для всієї родини

На всесвітню мережу інтернет карантин не розповсюджується, тому пропонуємо поринути в світ науки, казок та пригод онлайн! Карантин так карантин!

Для дошколят є чудова нагода поринути у світ архітектури, природи та цікавинок на сайті  Розмальовка. Розмальовки для хлопців та дівчат онлайн з принцесами, супергероями та чудовими іграшковими персонажами на сайті Дошкільнята.

Учні молодших класів можуть прослухати аудіоказки та подивитись цікаві мультики на сайті, де є всі казки й легенди світу на сайті Казкар 

.Пам’ятаємо про освіту з сервісом Чудо-юдо, саме тут зібрано авторські методики та розробки викладачів з різних дисциплін. 

Youtube приходить на допомогу, дитячий канал з цікавими відео. Фіксики й улюблені Маша та Ведмідь українською.

Молодша та середня школа від авторів підручників початкової школи “Планета Міркувань” сайт “Країна міркувань” . Чудово підійде для дітей, які не хочуть вчити вдома уроки. Інформація на ньому зацікавить не лише дітей, а й батьків. YouTube-канал “Освіта дитини ХХІ століття” - мульти, розвиваючі пісні та відео. Вчимо нашу мову разом з — сайтом “Чиста мова”.  Матиматика, лінгвістика, фізика та інші цікаві науки разом з Журналом Квантік

Підлітки та старша школа

EdEra – освітній проект, який ставить за мету зробити освіту якісною і доступною. В рамках курсів пропонуються інтерактивні лекції, конспекти. В кінці здається іспит. Для використання матеріалів ресурсу потрібно зареєструватися. Навчання безкоштовне з можливістю віддячити команді після закінчення курсу.

Prometheus – проєкт, що пропонує безкоштовні курси (відеолекції) від викладачів провідних ВНЗ країни. Навчання також безкоштовне. Для початку занять потрібно зареєструватися.

Coursera – освітній проект, який пропонує безкоштовні онлайн-курси з різних предметів від американських викладачів. Зареєструватися можна, перейшовши за посиланням.
 


 

Навчання Онлайн – майданчик масових відкритих онлайн-курсів за кількома напрямками. Деяка частина всіх програм безкоштовна. За подальше використання треба буде платити. Безкоштовним в повному обсязі є навчання для дітей з соціально незахищених верств населення та інших особливих категорій. Для навчання потрібно зареєструватися.

ВУМ (Відкритий Університет Майдану) – дистанційна форма навчання на теми персонального розвитку, бізнесу. Користування ресурсом безкоштовне.

Duolingo – допоможе вивчити англійську мову. Навчання проходить в ігровій формі і безкоштовно.

BrainBasket Foundation – допоможе освоїти програмування за допомогою візуальних матеріалів. Діти можуть навчитися створювати ігри, анімацію та багато іншого. Користування ресурсом безкоштовне.

Готуємось до ДПА з фізики  

The MetropolitanMuseum of Art – Youtube-канал, матеріали якого допоможуть зануритися у світ мистецтва.

Учні 9, 10, 11 класів можуть пройти безоплатні онлайн вебінари з дисциплін: фізика, інформатика, матаматика геометрія, на сайті Фізико-математична гімназя №17 Вінницької міської ради. 

В наступній публікації ми розкажемо, які фільми, мультфільми та серіали можна переглянути разом з дітьми. Головне пам’ятайте, під час карантину ви маєте чудову нагоду зблизитись з вашою родиною. Навіть навчальний процес, який викликає в більшості батьків та дітей стрес, може бути цікавим. Головне знаходити правильні рішення та бути позитивно налаштованими.



Переглядів: 10231
Поширень: 14

Останні новини