У Вінниці за порушення карантинних заходів притягнули до адмінвідповідальності 5-х осіб

Про роботу поліції Вінниччини під час загальнодержавного карантину, проведення превентивних заходів з метою недопущення поширення коронавірусу на території області та перших порушників карантинних обмежень, яких притягнули до адміністративної відповідальності, розповів під час брифінгу в Вінницькій обласній державній адміністрації Юрій Педос.

Сьогодні, 19 березня, відбувся спільний брифінг голови Вінницької облдержадміністрації Владислава Скальського та начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса.

- У зв’язку з поширенням на території країни COVID-19 працівники поліції Вінниччини з 17 березня перейшли на посилений варіант несення служби. Поліцейські проводять роз’яснювальну роботу з населенням та перевізниками щодо недопущення порушень введених обмежень. На всій території держави заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення. Крім цього, у трамваях, тролейбусах автобусах та автомобілях, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах дозволено одночасно перевозити до 10 пасажирів, - говорить Юрій Педос. – Не всі дотримуються цих правил, і сьогодні вже складено три адміністративних протоколи ( за ст.44-3 КУпАП) за порушення цих законодавчих норм на водіїв двох автобусів і тролейбусу. Головне наше завдання – вжити максимально всі дієві заходи, аби зберегти життя та здоров’я людей.

За словами Юрія Педоса, для запобігання поширенню коронавірусної інфекції та посилення публічної безпеки і порядку щодня в м. Вінниці задіяно 400 поліцейських, більше 10 піших патрулів і 117 автопатрулів. На в’їздах в м. Вінницю розпочали роботу контрольно-перевірочні пункти, на яких поліцейські контролюватимуть виконання перевізниками та суб’єктами господарювання обмежень, встановлених Урядом.

Сьогодні складено два адміністративні протоколи на власників вінницьких закладів харчування, які не виконали карантинну заборону та приймали відвідувачів.

Під час брифінгу Юрій Педос нагадав про законодавчі зміни, зокрема, введення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення правил карантину.

Так, кодекс України доповнено новою ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями. За таке правопорушення передбачено накладання штрафу на громадян від 17 тис. до 32 тис. гривень. Для посадових осіб - штраф від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Також  відповідно до ст. 325 КК України посилено кримінальну відповідальність за  (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та отруєнням). Якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Керівник обласного главку поліції закликав мешканців обласного центру та області відповідально ставитись до карантинних обмежень, в громадських місцях одягати захисні маски, рукавички та користуватись антисептичними засобами, дотримуватись відстані один від одного не менше двох метрів.




Переглядів: 7573
Поширень: 20

Останні новини