Єгипет вводить туристичні візи

З літку 2020 року починають діяти нові правила в’їзду в Єгипет

За статистикою, Єгипет входить в топ-3 найпопулярніших туристичних напрямків серед українців. Тому, на думку експертів, введення туристичних віз – процес, який був очікуваним. Ми звернулися до київського бюро перекладів Експерт із проханням перекласти першоджерело інформації, щоб донести інформацію до вас максимально точно.

Egyptian Streets повідомляє, що туристичні візи почнуть діяти в країні вже з 1 червня 2020 року, згідно із вказівкою Мустафи Мадбули – прем’єр-міністра Єгипту. Нові правила полягають у тому, що туристам, які оформили візу, дозволяється в’їжджати в країну неодноразово, але є обмежена кількість днів, протягом яких вони можуть перебувати в ній в рамках одного візиту. Цей термін складає максимум 90 днів.

Турист має отримати візу, термін якої складає 5 років. Надати документи для її оформлення можна, використовуючи один із способів:

На порталі з оформлення електронних віз; Через єгипетські консульства.

Зазначається, що якщо турист прибуває в період найспекотніших місяців літа в аеропорти Асуана і Луксора, йому надається знижка на отримання візи, що складає $10.

Ціна

Точна вартість оформлення візи наразі не оголошена. За прогнозами туроператорів, які проаналізували умови та зробили попередню оцінку, вона складатиме $20-$60. Відсутній на цей час і повний перелік документів, які потрібно буде надати для оформлення візи. Раніше для цього потрібно було заповнити анкету з позначенням:

паспортних даних; туроператора; готелю, в якому перебуватиме турист; термін перебування.

Експерти не виключають, що необхідним буде виконання перекладу документів, що подаються до консульства. В такому разі варто звернутися до послуг професіоналів, щоб уникнути некоректного перекладу та всіх проблем, які можуть бути з цим пов’язані.

Що має відбутися до 1 червня

Поки не почали діяти нові візові правила, вирушити до Єгипту можна на звичайних умовах. Для цього потрібно звернутися до туроператору і обрати тур. Наразі відвідати Шарм-ель-Шейх можна без будь-яких перешкод, тоді як для відпочинку у Хургаді вже на сьогодні діє візовий режим. Для оформлення візи в останньому випадку потрібно заплатити $25. Набути її можна безпосередньо в країні, коли турист прибуває в неї.

Якщо він прилітає на Синайський півострів і не планує лишати його протягом всього терміну перебування в країні, в оформлюванні такої візи немає потреби. На імміграційній карті має бути зроблена помітка «Sinai Only» (термін перебування – до 15 днів). Якщо турист прилітає на Синайський півострів, а країну залишає поза його межами, потрібно сплатити збір в $25.


Переглядів: 6650
Поширень: 0

Останні новини