У Вінниці створено дві спеціалізовані інфекційні бригади для надання виїзної консультативної допомоги

​У інших міських лікарнях сформовані резервні бригади на випадок ускладнення епідемічної ситуації. Триває закупівля додаткових засобів для інфекційного відділення 1-ї лікарні, яка визначена базовою для надання допомоги хворим на коронавірус. Із нових поставок вже прибули рентген-апарат, центрифуга, 3 монітори пацієнта, по 3 шприцеві насоси та інфузомата, 10 функціональних ліжок. Для надання допомоги важкохворим місто має 50 апаратів штучних вентиляції легень, ще 20 – замовили. Про це повідомив під час брифінгу Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Крім того, я можу сказати в цілому на 24 березня оснащення закладів охорони здоров’я міста засобами індивідуального захисту така: рукавички у кількості 21 тисячі, щитки для обличчя –  561 одиниця, маски – 117 тисяч, респіратори третього ступеню захисту (це крім тих, які прийшли по централізованій поставці), – 684 шт. Респіратори 2 ступеню захисту – 4 тисячі. Дезінфекційними та антисептичними засобами забезпечено на сьогодні на 60 %. В процесі закупівлі костюми біозахисту у кількості 1000 штук», - повідомив Сергій Моргунов.

Наразі в інфекційному відділенні 1-ї лікарні працюють 11 лікарів-інфекціоністів, які надають допомогу пацієнтам з підозрою на COVID-19, та створено 2 спеціалізовані інфекційні бригади для надання виїзної консультативної допомоги в разі необхідності. 

Наразі в місті є 250 швидких тестів на короновірус (крім тих, що днями надійшли централізовано), замовлено ще 3500 тестів. 

Сергій Моргунов повідомив, що лікарні міста мають певний запас необхідних засобів захисту та обладнання, але потреба на період епідемії буде зростати. Тому сьогодні потрібно об’єднувати зусилля усіх

«На жаль, ситуація по всій  країні достатньо складна з точки зору забезпечення індивідуальними засобами захисту і експрес-тестами. Фактично всі міста стоять в черзі і шукають, де тільки можливо це придбати. Гроші у нас є. Нам не вистачає в першу чергу засобів індивідуального захисту: біокостюмів, щитків для обличчя. Наприклад, місто має фактично двотижневу потребу костюмів біозахисту», – сказав Сергій Моргунов.




Переглядів: 2655
Поширень: 0

Останні новини