Святкування Дня Європи в цьому році у Вінниці не буде, кошти направлять на медицину

Для боротьби з коронавірусом у Вінниці акумулюють кошти з різних джерел. З міського бюджету було виділено близько 50 мільйонів гривень, вінницький бізнес та волонтери продовжують підтримувати медиків, всі небайдужі долучаються до ініціативи «СтопВірус». Карантинні заходи з кожним тижнем посилюються.

Більшість вінничан вже дотримуються правил карантину і намагаються мінімізувати можливість поширення коронавірусу, щоб врятувати здоров’я та життя собі й оточуючим. Проте деякі містяни попри всі застороги продовжують вести себе так, ніби нічого не відбувається, наражаючи тим самим на небезпеку себе й інших. Влаштовують пікніки та відпочинок сім’ями на природі. Про це йшлось 31 березня під час спільного брифінгу міського голови Сергія Моргунова та голови ОДА Владислава Скальського щодо ситуації у місті та області з COVID-19.

«Буквально вчора прочитав у Facebook, що багато людей, які гуляють містом, скаржаться на велику кількість людей, які гуляють містом. Дуже важливо відповідально ставитися до того, як і якими групами ми збираємося на вулиці. Ніхто не забороняє прогулюватися по вулиці, але точно непотрібно організовувати пікніки в лісопарках і збиратися групами по 3-4-10 людей. Завжди пам’ятайте про те, що ми наражаємо на небезпеку себе і тих, хто нас оточує. Тому звертаюся до всіх вінничан, – уважно ставтеся до свого здоров’я та до здоров’я своїх оточуючих, рідних та близьких», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Карантин вже вніс зміни у життя людей та міста в цілому. «У зв’язку і карантином і тим, що зупиняється економіка, втрати міського бюджету будуть досить суттєві. Я вже неодноразово говорив, що по нашим попереднім підрахункам втрати міського бюджету тільки за два місяці будуть на рівні 242 мільйонів гривень. Ми будемо вимушені згорнути багато програм капітального будівництва, але для нас саме головне сьогодні – максимально сконцентрувати увагу на забезпеченні наших медичних закладів і на належній роботі критичної інфраструктури», – додає міський голова.

Не буде в цьому році і святкування Дня Європи, яке є одним з найулюбленіших загальноміських свят вінничан. «Повідомляю вінничанам і мешканцям Вінницької області, що ми скасовуємо заходи по святкуванню Дня Європи в травні. І навіть якщо буде відмінений карантин, я не можу наражати на небезпеку людей, щоб проведення цих заходів не спровокувало піку інфекції. А кошти, які ми мали направити на святкування Дня Європи, будуть направлені на медичну галузь міста Вінниці», – зазначив Сергій Моргунов




Переглядів: 2941
Поширень: 3

Останні новини