С. Моргунов: «У пацієнток, які перебували в пологову будинку №2, отримані негативні результати на COVID-19»

Сьогодні, 31 березня, під час спільного брифінгу голови облдержадміністрації Владислава Скальського та Вінницького міського голови Сергія Моргунова стало відомо, що станом на ранок вівторка у місті підтверджено 28 випадків захворювання на COVID-19. Також міський голова розповів, що прийшли результати досліджень на коронавірус пацієнток, які перебували в пологовому будинку №2, коли його закрили на карантин – всі вони негативні. 

«Станом на 31 березня на території Вінницької області зареєстровано 94 підозри на коронавірус. В 53 випадках діагноз не підтвердився, в 36 випадках виявлено коронавірус, в тому числі і у трьох дітей з Вінниці, Чернівців та Гайсина. Зразки п’яти осіб ще досліджуються. За останню добу на Вінницький лабораторний центр надійшло дев’ять екстрених повідомлень про COVID-19. 35 пацієнтів госпіталізовано, один лікується амбулаторно. Стан наймолодшого стабільний, є певні покращення. Проте маємо чоловіка 56 років, який у важкому стані. Лікарі зазначають про наявність широкого спектру супутніх захворювань, які суттєво погіршують стан. Всього на даний час ми вже протестували в лабораторіях 623 зразків матеріалів, 587 мали негативні результати дослідження. З профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації», - повідомив голова ОДА Владислав Скальський. 

Міський голова Сергій Моргунов детально розповів про пацієнтів, які наразі перебувають в інфекційному відділенні міської клінічної лікарні №1. 

Серед зареєстрованих випадків 15 пацієнтів так чи інакше пов’язані з першим лабораторно підтвердженим випадком інфікування 42-річної жінки. Ще семеро пацієнтів з Подільського онкологічного центру: 6 - медичні працівники та 1 пацієнтка. Також троє пацієнтів, які знаходяться у відділенні, перебували за кордоном, у країнах, де зафіксовано спалах коронавірусу. Також там перебувають іще 3 людей, які за кордоном не були і за їх словами не контактували з прибулими особами. Вік пацієнтів - від 17 до 73 років. 5-річний племінник першої пацієнтки залишається на лікуванні в обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні. Стан дитини задовільний

«На сьогодні на лікуванні у інфекційному відділенні міської клінічної лікарні №1 перебуває 12 пацієнтів з лабораторно підтвердженим випадком захворювання. У трьох пацієнтів температура вчора ввечері – до 37,8, на ранок до 37,3. Один пацієнт отримує кисневу терапію. Стан інших задовільний. Температура нормальна. Племінник першої пацієнтки продовжує перебувати в обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні. Стан дитини задовільний, температура нормальна. Почувається добре.  Стан його батька, який перебуває з дитиною теж задовільний, температура нормальна, - повідомив міський голова Сергій Моргунов. - Також в дитячій інфекційній лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію перебуває дитина 15 років. Відібраний матеріал на дослідження. Стан середньої важкості. На ранок температура була 36,4. В інфекційному відділенні міської лікарні №1 перебуває 8 пацієнтів з підозрою на СОVID: 1 пацієнтка з Барського району, інші 7– вінничани. З них: одна – прибула з-за кордону, один – контактував з хворим, 6 – не знають причини.  В 6-ти пацієнтів з підозрою на COVID-19 зберігається температура 37,5 – 37,8. Двоє мають важку супутню патологію, отримують кисневу терапію, періодично підключаються до апаратів ШВЛ. Біологічні матеріали відібрано і направлено на дослідження методом ПЛР. На сьогодні, зважаючи на особливості перебігу коронавірусної інфекції, - всі пацієнти, котрі перебувають у міській лікарні №1 з двобічними пневмоніями, повторно обстежуються на COVID-19. Інші 14 людей з лабораторно підтвердженим випадком захворювання та члени їх сімей перебувають на суворій самоізоляції під наглядом сімейних лікарів та контролем з боку працівників поліції», - розповів Сергій Моргунов

Також міський голова розповів і про хорошу новину – в жодної пацієнтки із пологового будинку №2, які перебували там, коли заклад закрили на карантин, інфікування коронавірусом не виявлено.  

«В акушерському корпусі пологового будинку №2 проведено заключну дезінфекцію. Хороша новина: у всіх пацієнток, які перебували в пологовому будинку №2 в період карантину, отримані негативні результати досліджень на COVID-19. Вони виписані додому під спостереження сімейних лікарів. Одна жінка переведена в інший пологовий заклад. Стан усіх задовільний», - проінформував мер міста.  

Довідка:

Під контролем сімейних лікарів перебувають 278 вінничан, з яких 178 – громадяни, які безпосередньо прибули в період з 16.03 по 29.03.2020 р. із країн, де зафіксовано COVID-19, та 100 осіб – члени їх сімей (контактні), які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом.

З усіма ними проведена роз’яснювальна робота про необхідність перебування 14 діб на домашньому карантинному режимі, щоденний температурний скринінг, надані пам’ятки по самоізоляції. 

Сімейними лікарями забезпечується контроль за станом здоров’я пацієнтів.




Переглядів: 3558
Поширень: 0

Останні новини