Зрозуміти страхи людей і підтримати бізнес - Володимир Гройсман запропонував першочергові дії подолання кризи

Підтримати українських пенсіонерів, людей, які втратили роботу, а також економічно активні підприємства шляхом надання безвідсоткових кредитів. Такими мають бути першочергові кроки Уряду України в подоланні економічної кризи, спричиненої карантином та помилковою економічною політикою останніх місяців. Про це в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV сказав Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман.

«Я розумію страхи, які є в кожній родині. Люди думають про своє «завтра» і «післязавтра», чи мине їх загроза хвороби і як пережити кризу, - сказав Володимир Гройсман. - Найголовніше завдання влади – зрозуміти те, що хвилює людей і провести людей "за руку" через ці складні часи».

Відповідаючи на питання, що робити зараз, політик відзначив, що потрібно захистити тих, хто є в групі ризику. «Це наші батьки, усі, хто має ризики ускладнень від захворювання. Це лікарі, яких потрібно захистити, - зазначив Володимир Гройсман. - Друге. Люди втратили робочі місця і заробітну плату. У людей немає заощаджень. Тому Уряд має ухвалити негайне рішення забезпечити людей на рівні мінімальної зарплати – це обов’язок!».

Такий самий обов’язок, впевнений Володимир Гройсман, підтримати промисловий сектор, особливо підприємства, які зараз не ведуть виробничої діяльності.

«Треба зберегти працівників! Держава має «за нуль» видати кредити для підприємств, щоб забезпечити зарплатні виплати. Не можна вбивати цілі сектори економіки. Ми вже втратили сферу послуг, заклади, які закриті через карантин. І зараз маємо продемонструвати соціальну відповідальність і подбати про людей. Це найголовніший капітал», - зазначив екс-очільник Уряду.

За його словами, сьогодні важливо зберегти здоров’я, роботу і забезпечити підтримку тим, хто втратив робоче місце.

«Державна машина має працювати швидше, аби забезпечити лікарів і громадян», - наголосив Володимир Гройсман.



Переглядів: 2416
Поширень: 1

Останні новини