Ірина Борзова: Емірати допомагають Україні долати пандемію коронавірусу. Ми отримали перші 10 тон гуманітарної допомоги

10 квітня в Бориспіль прибув перший вантаж з понад 10 тонами гуманітарної допомоги, який Об’єднані Арабські Емірати надали для підтримки України у подоланні пандемії COVID-19.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Борзова, яка входить до групи з міжпарламентських зв`язків з ОАЕ.

Вчора Ірина Борзова разом з Й.В. Інж. Салем Ахмед Аль-Каабі Надзвичайним і Повноважним Послом ОАЕ в Україні, заступником голови Офісу Президента Ігорем Жовквою, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та колегою-депутатом Олександром Ковальовим зустріли авіарейс з гуманітарною допомогою.

«Спецрейсом з Абу-Дабі в аеропорт Бориспіль прибув літак з нашими співвітчизниками: зі 113 українцями та доставив понад 10 тон вантажу для потреб медицини.

Як представниця групи з міжпарламентських зв`язків з ОАЕ, ми разом з головою групи Олександром Ковальовим вели перемовини, щоб повернути наших громадян та домовлялись про надання гуманітарної допомоги Україні. Тиждень роботи, хвилювань, нервів і перший результат вже є.

Це перший рейс, яким повернулись з Еміратів наші люди та перший рейс з засобами індивідуального захисту для українських медиків. Керівництво Об’єднаних Арабських Еміратів за сприяння Надзвичайного і Повноважного Посла ОАЕ в Україні Й.В. Інж. Салем Ахмед Аль-Каабі передали захисні комбінезони, халати, маски, рукавички, бахіли та антисептичні засоби.

Ми вдячні партнерам з ОАЕ за допомогу нашим лікарям і медперсоналу. Вдячні Президенту України Володимиру Зеленському, працівникам Офісу Президента і міністерств за співпрацю та зусилля щодо отримання наданої Еміратами допомоги», - говорить Ірина Борзова.

За словами народної депутатки, цей вантаж та наступні три будуть рівномірно розподілені між всіма регіонами України.

«В нас є домовленість про ще три авіарейси з допомогою від Арабських Еміратів. Окрім засобів індивідуального захисту, в ОАЕ замовили для України апарати штучної вентиляції легень, які зараз в дефіциті по всьому світу. Наступного тижня працюватимемо над доставкою другого борту», - зазначила Ірина Борзова.




Переглядів: 2841
Поширень: 3

Останні новини