ТОП - 5 страв Вербної неділі

На час посту віряни маю дотримуватись жорстких обмежень в харчуванні. Ми вирішили знайти рецепти зручних та смачних трав для всієї родини.


Що можна використовувати в стравах?
У Вербну неділю можна їсти рибні страви, додавати в їжу олію, а за святковим столом побалувати себе келихом вина. При цьому переїдати та напиватися у Вербну неділю категорично не можна.


Оригінальний рибний суп з помідорами.
З 500 г риби зробити рибний бульйон, рибу вийняти – порізати туди 3 картоплини – через п'ять-десять хвилин додати пасеровані моркву, цибулю і корінь петрушки (всі овочі – по 1 шт.). Повернути в каструлю шматочки риби. Хвилин за десять до готовності додати 0,5 склянки консервованого зеленого горошку і 3-4 свіжих помідора, які нарізали шматочками. При подачі прикрасити зеленню.

Салат з риби.
Інгредієнти: 2 сорти вареної риби (наприклад, філе окуня і горбуші – в загальній складності 1 кг);картопля і гриби – по 0,5 кг;цибуля – 3 шт.,пісний майонез – 250 р.

Картоплю відварити і крупно натерти. Цибулю обсмажити.

Салат укладається шарами: спочатку шар риби – пісний майонез – шар грибів – майонез – смажений лук – майонез – шар іншої риби – майонез – фінальний шар з картоплі.

Зверху прикрасити пісним майонезом, свіжим або солоним огірком, зеленню. Найкраще смакує, якщо дати йому настоятися.

Маринований палтус 

Інгредієнти: філе палтуса - 2 невеликих шматки, оливкова олія - 3 столові ложки, подрібнений лавровий лист - ¼ чайної ложки, часник - 2 зубчики, вишневий оцет - 3 столові ложки, лимонний сік - 1 столова ложка, сіль за смаком.

Приготування

Дрібно нарізаємо часник, додаємо подрібнений лавровий лист, оливкову олію, вишневий оцет і лимонний сік. Солимо за смаком.

Заливаємо цим маринадом філе палтуса на півгодини - годину. Перекладаємо рибу у форму для запікання, на 10-12 хвилин ставимо в духовку при температурі 130-140 градусів.

Подаємо з картопляним пюре.

Класичний вінегрет
Інгредієнти: Варений буряк - 2-3 шт.Квашена капуста - близько 250 г.Відварений в мундирі картопля - 5-6 шт.Консервований зелений горошок - 1/2 баночки. Ріпчаста цибуля - половина цибулини (за бажанням)Мариновані огірочки - 2-3 штуки. Сіль, чорний перець і соняшникову олію - для заправки.

Приготування:

Буряк, картоплю і моркву відварити до готовності. Цибулю дрібно нарізати. Також огірки нарізати кубиками. Якщо капуста сильно солона, її слід промити і потім дрібно нашаткувати. Морква, картопля і буряк нарізати кубиками. Змішати картоплю, моркву, огірки, цибуля, капусту, буряк.

Трохи посолити. Заправити олією.

Картопляна бабка з грибами
Інгредієнти: Картопля борошно грибы цибуля вершкове масло

Приготування:

Натерти сиру картоплю на дрібній терці, додати трохи борошна, солі і замісити тісто негусто.

Приготувати грибний фарш. Для цього гриби ретельно промити, обсмажити, дрібно порубати. Окремо в глибокій сковороді обсмажити до золотистого кольору нарізану кільцями цибулю, додати підготовлені гриби, посолити, добре перемішати.

У форму для запікання, змащену жиром, укласти половину картопляної маси, потім грибний фарш і зверху -залишається картопля.

Поставити в духовку для запікання. Через 5-10 хвилин поверхню картопляної бабки змастити маслом для утворення румяної скоринки і запекти до готовності.


Сподіваємося наші рецепти стануть вам у нагоді. Бажаємо вам та вашій родині “Смачного”

 


Теги: продукти

Переглядів: 4937
Поширень: 4

Останні новини