Вінницька «Австралія у вогні»: впродовж вихідних бійці ДСНС загасили два десятки пожеж в екосистемі

Вінницькі рятувальники продовжують боротьбу з пожежами в екосистемі. Ще пів року тому увесь світ із жахом спостерігав за лісовими пожежами в Австралії, коли мільйонами гинули кенгуру та інші дикі тварини. Сьогодні мережі рясніють світлинами, де заживо в сухій траві згоряють тваринки нашого краю.

За минулі вихідні через спалювання людьми сухостою, вигоріло понад 25 га землі.

Так, через паліїв сухої трави та очерету, в суботу, 11 квітня, ледь не зайнявся один з вінницьких ресторанів на водоймі 

Загалом минулу добу, 12 квітня, «найгарячішими» районами області за кількістю виїздів підрозділів рятувальників стали Томашпільський, Козятинський, крижопільський, Оратівський та Вінницький райони.

«В той час, коли бійці ДСНС, у зв’язку зі спалахом COVID-19, несуть службу у посиленому режимі та вживають заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусу, а також стоять на варті безпеки громадян, знаходяться ті, які додають клопоту та зайвих викликів Службі «101». Мова йде про громадян, які нехтують усіма правилами безпеки випалюючи суху рослинність на відкритих територіях, при цьому геть не замислюючись про ризики. До ліквідації даних пожеж від Головного управління ДСНС області залучалося 85 осіб особового складу та 21 одиниця пожежно-рятувальної техніки», - йдеться на головному сайті ДСНС Вінниччини.

З початку 2020-го зареєстровано 796 пожеж в екосистемах області, під час яких «пекельному жару» було піддано понад 844 га землі.

Рятувальники акцентують увагу громадян на тому, що через масові загоряння на відкритих територіях, завдаються збитки не лише державі, а й довкіллю та здоров’ю жителів Вінниччини. Адже, коли палять траву, то згорає гумус із найбільш родючого шару ґрунту, тому на місці горіння може вже нічого не вирости.

Окрім того, під час згоряння однієї тонни рослинних залишків у повітря, вивільняється більш як 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали тощо, які осідають у легенях. Як правило, разом із травою часто горить безліч сміття, що істотно підсилює забруднення атмосфери.



Переглядів: 3139
Поширень: 0

Останні новини