Вінничани підтримали українську армію 128,8 млн грн. військового збору

За січень-березень 2020 року платники податків Вінниччини перерахували до державного бюджету понад 128,8 млн грн військового збору. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, зазначена сума менша від прогнозованої майже на 4 млн грн або на 3 відсотки через запровадження карантину, пов’язаного з COVID-19.

Разом із тим, проти аналогічного періоду минулого року внесок вінничан на обороноздатність української армії зріс майже на більш ніж 9,9 млн. грн. або на 8,3 відсотків. Тоді, упродовж січня-березня 2019 року, платники області перерахували понад 118,9 млн грн патріотичного збору.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 року, а термін дії – до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, нерезиденти з доходами, отриманими в Україні, та податкові агенти. Ставка податку – 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування (загальний місячний або річний оподатковуваний дохід). Військовий збір у повному обсязі перераховується до державного бюджету.



Переглядів: 2043
Поширень: 0

Останні новини