Вінничани отримали перемогу вже у третьому поспіль інтернет бліц-матчі з шахів

Під час карантину шахові змагання перейшли в режим онлайн. Так, нещодавно відбувся інтернет бліц-матч з шахів між представниками Вінницької і Івано-франківської областей. Грали три матчі по 30 найкращих гравців за кожну команду. Загальний рахунок 69.5 на 56.5 на користь вінничан.

Найбільший внесок в загальну перемогу вінничан внесли Володимир Іванченко, Микола Боднар, Дмитро Щербина, Георгій Галич, Анатолій Спірін, Владислав Пюро, Владислав Ларкін, Леся Косіч, Павло Паславський.

Загалом, це вже третій поспіль товариський матч, який виграли саме вінничани. Також перемогу вінничани здобули у змаганні з шахістами з Житомирської області. Тут найбільший внесок у загальну перемогу внесли Артур Роєнко, Анатолій Спірін - по 6 очок з 6 можливих. Також хороші результати показали Дмитро Щербина, Михайло Жуковський, Віктор Матвіішен, Микола Боднар, Павло Паславський, Володимир Вусатюк, Юрій Штомпель, Катерина Скакун, Володимир Іванченко.

І ще раніше перемогу вінничани здобули у змаганнях з представниками Дніпра. Лідерами своїх міст були міжнародний гросмейстер Дмитро Максимов (Дніпро) і міжнародний майстер Віктор Матвіїшен (Вінниця). З загальним рахунком 83.5-64.5 абсолютну перемогу здобула команда Вінниці. 

Взагалі, з розвитком інтернету і технологій, шахи стали ще більш доступним видом спорту для професіоналів і гарним способом провести час для любителів. А під час карантину можливість грати онлайн важлива. Дві популярні інтернет-платформи chess.com та lichess.org, збирають на своїх ресурсах шахістів з усього світу. Кожен бажаючий проходить безкоштовну реєстрацію. Гравець отримує свій стартовий рейтинг, який змінюється в ході зіграних ігор і залежить від його результатів.

Програма за встановленими алгоритмами зводить потрібних гравців в одну гру, в кожного на екрані з’являється шахова дошка і розпочинається гра проти суперника, який може перебувати в даний момент на іншому континенті. Ігри можуть бути як товариськими, так і турнірними.

Вінницька міська дитячо-юнацька спортивна школа №6 активно використовує ці ресурси, щоб діти і дорослі шахісти мали можливість практикуватися в цій грі. Створені онлайн команди, одна складається з учнів школи, а інша – є збірною Вінницької області. Проводяться турніри безпосередньо в середині створених онлайн команд. А також з допомогою соціальних мереж організовують дружні матчі проти дорослих і дитячих команд інших областей України. 

Паралельно команди беруть участь в різних чемпіонатах. Також кращі юні і дорослі шахісти Вінниччини є членами онлайн-команди збірної України, яка є чемпіоном світу на платформі chess.com. 


Теги: шахи Спорт

Переглядів: 2323
Поширень: 0

Останні новини