Юні вінницькі казкарі створили унікальних супергероїв, що врятують наше місто від вірусу

Маленькі вінничани завдяки своїй уяві створили супергероїв, що в дитячих мріях рятуватимуть місто від коронавірусу.

23 квітня відзначають всесвітній день книги. Наші маленькі вінницькі казкарі, які є прихильниками книжкового простору BiblioFan, створили власні казкові історії. Майбутні письменники та ілюстратори поки лише пізнають безмежні можливості літературної майстерності. Проте, завдяки своєму таланту, їм вдалося створити унікальні персонажі Героїв Рятівників, які в дитячій уяві рятують наше місто від страшної хвороби.

Книжковий простір BiblioFan разом з виданням MyVin у спільноті в Фейсбуці оголосили конкурс для дітей на створення “Героя Рятівника” ще в перші тижні карантину. Подібні ініціативи запропонували відома вінницька волонтерка Діана Мороз та ТОВ “Промавтоматика Вінниця”. В кожного був власний конкурс малюнку та казки. BiblioFan вже визначив своїх переможців. Головною метою всіх ініціатив, незалежно від організаторів, було об’єднати дітей навколо проблеми та надати змогу під час карантину завдяки творчості розвинути свій потенціал.

Я вважаю, що найважливіше - це об‘єднуватися та робити корисні справи разом. BiblioFan вирішив об‘єднати творчих діточок навколо проблеми з коронавірусом. Тому разом з виданням «Моя Вінниця» було ініційоване конкурсне завдання на створення “Героя-Рятівника”. Важливо те, що такий супер-персонаж оживав і у дитячих казках, і на фантастичних малюнках. Мене особисто вразило те, наскільки глибоко діти відчувають проблему, а також вірять у світлі сили, які допоможуть вирішити всі негаразди. Наші діти - наше майбутнє! І я пишаюсь кожним, хто проявив свій талант та створив власного супергероя” - говорить керівник книжкового простору BiblioFan Ірина Ісова.

Ми обов’язково розповімо про переможців проєктів Діани Мороз та ТОВ “Промавтоматика Вінниця” в наступних публікаціях, коли їх проєкти дійдуть до завершення. А сьогодні хочемо познайомити вас з трьома вінницькими казкарями, які вже створили своїх героїв та перемогли в нашому конкурсі. Як і було заявлено на початку конкурсу, ми публікуємо їх інтерв’ю та роботи.

Перший переможець - вінницький школяр, прихильник книжкового простору BiblioFan, дванадцятирічний Марк Лещенко. Під час карантину хлопець має більше часу для власного розвитку, багато малює, читає різні книги, займається скульптурою і приймає участь у різних проєктах.

Мій герой має таємну зброю, яка допомагає йому приборкати цей вірус. Ця таємна зброя -  внутрішнє сяйво і позитив, які відображаються навколо нього. Люди це відчувають, у них з'являється бажання жити, виділяються в крові антитіла і людина таким чином долає хворобу. Зараз він рятує весь світ, а після перемоги над цим вірусом, він переможе і всі інші негаразди. Люди будуть жити щасливо та радісно. Я ще не думав, якими будуть його пригоди в майбутньому, бо у нього зараз багато справ пов'язаних із подоланням страшної хвороби”, - розповів автор малюнку та учасник конкурсу Марк Лещенко

Дев'ятирічна Соломія Зацерковна навчається в четвертому класі. Під час карантину вона не нудьгує, в неї безліч справ: малювання, танці, вивчення англійської мови. Соломія радить всім  займатися корисними справами, адже часу зараз для цього вдосталь. Під час розмови дівчина зізнається, що приймаючи участь у конкурсі хотіла, щоб люди побачили силу уяви дітей та реакцію на події в світі. 

Мій герой це дівчинка-янгол, яка рятує світ. Її суперсили: зцілювати людей, літати, допомагати тваринам і рослинам. Вона і надалі буде рятувати наше місто. Бо вона супергерой - захисник Вінниці” - коментує свою героїню-рятівницю Соломія Зацерковна.

В майбутньому маленька казкарка планує малювати різні фантастичні картини, можливо, на них супер-рятівниця берегтиме світ і надалі. 

Перемогу в конкурсі здобула казка про героя, який мав золоту руку. Невелика казка була написана в кращих традиціях супергеройского екшену. Авторка казки  - восьмирічна школярка Анастасія Зуб.  

Спочатку я вигадувала різні  історії та записувала їх у зошит. З часом тато мене навчив, як їх друкувати на комп'ютері, що дало мені змогу швидко та багато писати. Мені подобається вигадувати різні історії, в тому числі казки. В мене безліч оповідань та історій, але я їх не рахувала. Для написання цієї казки мені знадобилося кілька днів. На створення мого героя спонукав малюнок з рукою, яка показує, що  все буде добре. Про продовження цієї казки ще не думала” - каже маленька письменниця Анастасія Зуб.

В майбутньому казкарка мріє стати лікарем або кондитером. А поки є багато вільного часу, маленька письменниця дивує друзів та родину своїми оповіданнями.

Наостанок, ми запитали в переможців конкурсу, якщо б їм довелося зобразити в якості супергероїні наше місто - Вінницю, як вона б виглядала?

Вінницю уявляю як молоду дівчину, у волоссі якої сережки верби, а на рукавах  вишні”, - замріяно відповіла Анастасія.

Вінниця мені уявляється гарною, вишуканою панянкою, яка проживає у гарному домі і у її житті трапляються різні пригоди”, - додав Марк.

А от в мріях Соломії наша Вінниця - мандрівниця з синім волоссям, яка має численну кількість друзів в усьому світі.



Переглядів: 5238
Поширень: 0

Останні новини