Червонокнижні мешканці Подільського зоопарку знайшли опікунів

В Султана та Роксі з’явились «шефи». Родину приматів породи Бразза,  які мешкають у вінницькому Подільському зоопарку, «під своє крило» взяв вінничанин Іван Мельник. Чоловік працює кухарем в ресторані «Georgian Factory». Тож, спільно із закладом харчування, вирішили бути меценатами для пари мавпочок.

Про це Іван розповів у Фейсбук та навіть створив окремий Інстаграм для своїх підопічних приматів. 

«Опікунство, це не мається на увазі взяти звірятко собі до дому, чи заходити до нього у клітку! Ви стаєте меценатом тієї чи іншої тваринки, допомагаєте їй морально, фізично і т.д. Тобто берете активну участь, пов’язану зі звіром!», - пояснює під постом Іван.

Мавпа Бразза – це бородатий вид приматів, який має оригінальне забарвлення. Завдяки йому ці мартишки вміють вправно ховатися в листі. Крім того, в разі небезпеки, вони завмирають на місці, перетворюючись в нерухому статую. Ця їхня особливість і лягла в основу видової латинської назви приматів: слово «neglectus» походить від дієслова «neglego», що означає «дивитися крізь пальці» чи «залишати без уваги».

Мавпи Бразза занесені в Міжнародну Червону Книгу.

Опікунство над тваринами Подільського зоопарку можуть взяти всі охочі. Іван Мельник – третій, хто виявив ініціативу турбуватись про жителів звіринцю. Раніше своїх опікунів вже знайшли пелікани та єноти-полоскуни. Зокрема, смугастими перейнялась ІТ-компанія SkySoft.tech – Ukraine. Вони перерахували для родини полоскунів благодійну допомогу у розмірі 2,5 тисяч гривень.

На ці кошти Подільський зоопарк придбав корм та засоби захисту для обробки тварин від кліщів, а також засоби для профілактики глистяної інвазії.

Шефство над родиною єнотів у ІТ-компанії вирішили взяти невипадково. Саме цю тварину називають у SkySoft.tech - Ukraine символом компанії. Щоправда, космічним. Зображення тваринки можна побачити на фото обкладинки офіційної сторінки SkySoft.tech - Ukraine у фейсбук.

На вольєрах, де утримуватимуться тварини, над якими візьмуть шефство підприємства, компанії, громадські організації чи окремі підприємці, за його словами, розміщуватимуться відповідні інформаційні щити, що міститимуть логотип, рекламу, контактні дані опікуна.

Докладно про те, як взяти тваринок чи пернатих «під крило» розповіли на фейсбук сторінці Подільського зоопарку.

«Це можуть бути підприємства, компанії, громадські організації, підприємці, будь-які інші меценати. На вольєрах тварин розмістять інформаційні щити з логотипом, контактними даними та іншою інформацією про опікуна», - зазначає Євген Ткачик.

Взяти активну участь у житті Подільського звіринцю можуть усі охочі. Зоологічний парк запровадив Програму опіки над тваринами «Візьми тварину під свою опіку», щоб поліпшити умови утримання, ветеринарного обслуговування, а також збагачення харчування тварин нашого зоопарку.

Для опікунів Програма є можливістю відчути свою причетність до життя зоопарку та взяти участь у спільній справі, що має на меті збереження вимирущих, рідкісних, екзотичних та місцевих видів тварин в умовах зоологічних парків.

«Опіка над тваринами здійснюється на підставі Договору шляхом надання опікуном безповоротної фінансової допомоги, що витрачатиметься зоопарком на утримання конкретної тварини/групи тварин. Вартість внеску опікуна ґрунтується з розрахунку вартості добового раціону для конкретного виду тварин», - йдеться в публікації.

Оскільки мова про тварин, у Програмі опіки є і певні обмеження.

Опікуни не мають права:

брати підопічних тварин на руки; переміщувати підопічних тварин територією зоопарку; забирати підопічних тварин додому; заходити у вольєр, де утримуються підопічні тварини; самостійно, без відома адміністрації зоопарку, приймати будь-які рішення, що стосуються догляду за підопічними тваринами.

Переваги та перспективи участі у Програмі опіки:

Отримання почесного звання опікуна, що засвідчується іменним сертифікатом, що підтверджує факт опіки над твариною; розміщення на вольєрі інформаційного щита, де вказано опікуна тварини та інформацію про нього; розміщення інформації про кожного опікуна тварини на офіційному сайті зоопарку; опікун має право давати ім'я новонародженим, які народилися в родині тварин над якими він взяв опікунство; опікун має право проводити просвітницькі, а також PR-акції за погодженням з методичним відділом зоопарку; опікун може інформувати суспільство про свою благодійну діяльність у ЗМІ, соціальних мережах.

З питань участі у Програмі опіки над тваринами «Візьми тварину під свою опіку» звертайтесь на E-Mail: zoopark.vn@gmail.com або ж пишіть на сторінку зоопарку.



Переглядів: 17126
Поширень: 11

Останні новини