Без рідних та у захисних масках: нацгвардійці склали присягу

Новобранці військової частини 3008 Національної гвардії України склали присягу на вірність українському народові. Усі військовослужбовці за контрактом. Майже півтора місяця вони проходили бойову підготовку та стройовий вишкіл. 2 травня вони офіційно стали нацгвардійцями.

Про це йдеться на сторінці Військової частини 3008 Національної гвардії України у мережі Фейсбук.

Наймолодший серед новобранців 18-річний солдат Іван Шурін. Іван не став чекати повісток, відразу підписав контракт на три роки. У мріях хлопця - стати кадровим військовим. "Сьогодні я солдат, а через кілька років стану офіцером. Я вирішив, що піду вчитися на військового, здобуду вищу освіту. Хочу стати прикладом для багатьох українських хлопців, які зобов'язані захищати Батьківщину, а не ховатися за маминою спідницею. Мене так батько навчив, він також військовий ”, - новобранець військової частини 3008 Іван Шурін.

Розбавляють лави новоспечених гвардійців дівчата із синьо - жовтими стрічками у косах та з квітами в руках. Перші погони солдата отримала 21 - річна Інна Гуменюк. Дівчина закінчила педагогічний університет, утім поміняла цивільну професію на контракт з Нацгвардією.

Впевнена, жінкам місце в армії. «Насамперед це оборона нашої держави, зараз настали скрутні часи, коли потрібно бути завжди готовою. Я не хочу стояти осторонь а захищати рідну землю. Знаю жінкам фізично важче, але морально ми більш витривалі», - ділиться переконаннями Інна Гуменюк.



Переглядів: 2695
Поширень: 2

Останні новини