Вчора у Вінниці відкрився Форум молодої музики «Барви музики 20 сторіччя. Авангард. Класика». У цьому році музичне дійство проходить в рамках благодійної акції «Митці країни за вільну Україну». Виручені кошти з циклу заходів будуть направлені на підтримку бійців у зоні АТО. На першому благодійному концерті «Струни серця» було зібрано три тисячі гривень.

З 19 лютого по 11 березня у Вінниці проходитиме Форум молодої музики «Барви музики 20 сторіччя. Авангард. Класика». Концерти відбуваються під гаслом «Слухай українське» в рамках благодійної акції: «Митці країни – за вільну Україну». Організатори проекту: департамент культури міської ради, Вінницька обласна філармонія, Центр концертних та фестивальних програм та школи естетичного виховання міста Вінниці спільно із БФ «Сприяння розвитку талантів Поділля» та БФ «Подільська громада». Форум відбувається під патронатом в.о міського голови Сергія Моргунова.

Перший благодійний концерт відбувся 19 лютого у залі Вінницької обласної філармонії. Українські народні пісні в обробці сучасних українських композиторів та духовна музика прозвучали у виконанні академічного камерного хору «Вінниця» під керівництвом Народного артиста України, почесного громадянина міста Вінниці, професора Віталія Газінського. Вперше вінничани почули обробки українських народних та авторських пісень «Ой на горі імбер», «Стоїть явір», «Виноградна лоза». Ще однією прем’єрою став романс «Лелека», написаний і перекладений для хорового колективу на вірші відомої актриси Ади Роговцевої нашим земляком, відомим композитором і співаком Геннадієм Білявським.

Хвилиною мовчання вінничани вшанували загиблих за свободу і незалежність нашої держави, а наприкінці концерту прозвучала «Молитва за Україну» М.Лисенка.

На першому концерті форуму вінничани зібрали три тисячі гривень у підтримку бійців у зоні АТО. «Такі заходи – це чудова можливість не лише послухати хорошу музику, а й допомогти нашим захисникам. Раніше я вже перераховував кошти на підтримку бійців, адже знаю, що їм потрібні і харчі, і спеціальне оснащення, і медикаменти та багато іншого. Взагалі, у нинішній час всі повинні згуртуватися і робити все для перемоги», – зазначив вінничанин Віктор, який побував на концерті.

Сьогодні, 20 лютого, у рамках форуму о 17-ій годині у залі музичної школи №1 розпочнеться музичний перформанс від учнів та викладачів музичної школи. А о 18-ій годині у залі музичної школи №2 відбудеться концерт «Ми з роду українців». Також сьогодні о 18:30 у залі філармонії відбудеться концерт школи мистецтв «Вишенька» «Terra del\'Arte» («Територія мистецтва»). Тут лунатимуть кавер-версії українських народних пісень, сучасні патріотичні пісні та народна музика країн, що підтримують боротьбу нашого народу за незалежність.



Переглядів: 3892
Поширень: 0