15 лютого о 16.00 у галереї XXI (вулиця Архітектора Артинова, 12-а ) відбудеться фінал міжнародного флешмобу #Щедрик 100, до якого приєднались учасники щонайменьше з десяти країн світу. Під час церемонії учасник шоу «Україна має талант» Денис Дитинюк в оригінальній технології намалює портрет автора «Щедрика» Миколи Леонтовича. Вхід – вільний.

Вінниця пам’ятає та пишається здобутками своїх талановитих земляків. Саме таким є композитор Микола Леонтович. Після того, як він адаптував народну пісню «Щедрик» до хорового співу, на різдвяні свята її чують ледь не у всьому світі. За межами України вона відомий як різдвяна колядка «Carol of the Bell». З 1 грудня на честь 100 річниці всесвітньовідомої композиції, з годинника, що на вежі Артинова, лунає мелодія «Щедрик» для вінничан та гостей міста

Наприкінці минулого року стартував флеш-моб з нагоди 100-річного ювілею першого публічного виконання всесвітньовідомої обробки М.Д.Леонтовича народної пісні «Щедрик», яка стала відомою на всій планеті як «Carol of The Bells». Його суть полягала у створенні у інтернет-мережі своєрідної галереї виконання «Щедрика» різними людьми в Україні та за її межами.

15 лютого о 16:00 в галереї ХХІ (Артинова, 12а), відбудеться офіційне закриття міжнародного флеш-мобу #Щедрик100Challenge. Організатори події: хорова капела «Соломія», Вінницький інформаційний портал «Vежа», кафедра теорії та методики музичного виховання Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу за сприяння Обласного управління культури і мистецтв, Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова.

У середу вінничан запрошують на міжнародний фінал флешмобу #Щедрик 100

Під час заходу будуть оприлюднені результати флеш-мобу, а саме, кількість учасників, що взяли в ньому участь, кількість представлених міст, країн та континентів. Відомо, що до флеш-мобу приєдналися учасники щонайменше з десяти країн світу, серед них – відомі українські музиканти Танок на Майдані Конго, Тіна Кароль, хор ім. Верьовки, Man Sound, Очеретяний Кіт та інші.

Під час фіналу відбудеться перфоманс учасника шоу «Україна має талант» Дениса Дитинюка. Він перед присутніми намалює портрет автора «Щедрика» – Миколи Леонтовича – в оригінальній технології. Також на закритті флешмобу пройде прем’єра промо-відео вінницького ансамблю «Барвінок». На відео можна буде побачити виступ понад 70 барабанщиків і танцюристів біля Вежі Артинова, що виконають власну інтерпретації «Щедрика».

Подія завершиться брифінгом організаторів про початок відзначення 140-ої річниці від дня народження автора «Щедрика», композитора Миколи Леонтовича.



Переглядів: 1847
Поширень: 0