Після кардинальної зміни підходу до проведення фактичних перевірок за останній квартал 2012 року на Вінниччині проведено лише 50 таких перевірок, тобто за місяць – близько 17. Тоді як на початку року фактичними перевірками щомісячно охоплювалось 48 суб’єктів господарювання, а в минулому році – понад 100. Загалом за 9 місяців поточного року податківцями регіону було проведено 335 перевірок власників касових апаратів проти 906, здійснених минулоріч.

Утім, варто зазначити, що завдяки кропіткій роботі податкових аудиторів із підвищення ефективності доперевірочного аналізу, скорочення кількості перевірок не вплинуло на їх результативність. Вона зросла, у порівнянні з минулим роком, у 1,5 рази та склала 4,2 тис.грн. донарахувань на одну таку перевірку проти 2,7 тис.грн. минулорічних. Загалом за результатами перевірок сума донарахувань склала 1 млн. 415 тис.грн.

Голова ДПС у Вінницькій області Ірина Зленко наголошує: „Незважаючи на те, що ризикоорієнтована система проведення податкових перевірок є додатковим стимулом для сумлінних платників податків, податкова служба, створюючи комфортний податковий сервіс для бізнесу, очікує, натомість, позитивної віддачі від платників: збільшення рівня добровільної сплати. У той же час ми будемо активно працювати з усіма ризиками несплати податків, які продукує нечесний бізнес”.

Зауважимо, що при проведенні фактичних перевірок податківці Вінниччини чітко керуються нормами Податкового кодексу, яким регламентовано порядок і підстави їх проведення. Близько 80 % таких перевірок відбувається за підстав, передбачених пп.80.2.3-80.2.4 ПКУ. Наприклад, у разі письмового звернення покупця про порушення порядку проведення розрахункових операцій, патентування чи ліцензування, а також порушенні порядку звітування власниками реєстраторів розрахункових операцій.



Переглядів: 3206
Поширень: 0