Ще на початку вересня ГУ Міндоходів у Вінницькій області повідомляло про громадянина Німеччини, який  порушив митні правила. Провівши ретельну перевірку та збір доказів митники встановили, що він перевищив терміни тимчасового ввезення в Україну 26 транспортних засобів особистого користування. Після отримання копій документів, що стали підставою для первинної реєстрації вказаних транспортних засобів, Вінницька митниця направила офіційні запити на адреси відповідних органів державної влади, суду та торгуючих організацій, щоб підтвердити факт видачі цих документів.

Згідно відповідей вищевказаних установ, встановили, що документи, на підставі яких 5 транспортних засобів з іноземною реєстрацією поставлені на облік в органах ДАІ − фіктивні та містять неправдиві дані. З’ясувалось, що вказані транспортні засоби не оформляли у митному режимі «імпорт» і вони були незаконно легалізовані на території України. Причиною цього стали підроблені документи, які надійшли до реєстраційного органу. Були серед них і такі, що підтверджують сплату митних платежів та інших податків. Орієнтовна сума, яку необхідно було б сплатити на момент митного оформлення ввезених ТЗ в режимі «імпорт» склала близько 870 тис. грн.

За матеріалами вінницьких митників прокуратура відкрила кримінальне провадження. До єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за фактом підробки документів, печаток, штампів та бланків, збуту чи використання підроблених документів, печаток, штампів та бланків, що передбачене ст. 358 КК України. наразі слідство триває.



Переглядів: 2923
Поширень: 0