Представники Вінницької митниці ДФС, Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Вінницькій області, а також бізнес-спільноти області взяли участь у засіданні Митного комітету Громадської ради при Державній фіскальній службі України. Спілкувалися в режимі відеоконференц-зв'язку. Головне питання на порядку денному - проблеми та перспективи функціонування «єдиного вікна».

Нагадаємо, що  оформлення всіх митних декларацій за принципом «єдиного вікна» було запроваджено з метою оптимізації взаємодії митниць, підприємств і органів державної влади, які здійснюють санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний види контролю, спрощення  ведення зовнішньоекономічної діяльності, а також мінімізації корупційних ризиків завдяки автоматизації процесів.

Сервіс почав діяти з 1 лютого. Тож цілком зрозуміло, що в його функціонуванні ще виникають певні проблеми. Це, зокрема, технічне та комунікаційне забезпечення контролюючих служб, нестиковка взаємодії служб, а також необізнаність самих суб‘єктів зовнішньоекономічної діяльності. Тож учасники зібрання шукали шляхи вирішення цих питань заради прискорення митних формальностей та мінімізації витрат бізнесу.

Наразі на сайті Верховної Ради оприлюднено проект Закону від 28.07.2017р. №7010, яким передбачається внесення змін до Митного  кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо вдосконалення механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний контроль України. Тож учасників зібрання закликали долучитись до його обговорення та надання конструктивних пропозицій. 



Переглядів: 1667
Поширень: 0